نرم افزار حسابداری: ضرورت، ویژگی ها و کاربردها

نرم افزار حسابداری: ضرورت، ویژگی ها و کاربردها

امروزه اطلاعات به خصوص اطلاعات مالی، منابع پر قدرت هر سازمان یا شرکتی محسوب می شوند. در بازار پر از رقابت کنونی، توانایی محاسبه و ارزیابی دقیق این اطلاعات و برآورد سود و زیان مالی در موفقیت شرکت یا سازمان نقش کلیدی دارد. نرم افزارهای حسابداری در حوزه های مختلفی کارایی دارند و از اشخاص حقیقی گرفته تا شرکت ها، فروشگاه ها و سازمان ها می توانند از این نرم افزارها استفاده کنند. این نرم افزارها با ثبت، دسته بندی و تجزیه و تحلیل اطلاعات می توانند با دقت بسیار بالایی سود و زیان شرکت ها و موسسات را محاسبه و برآورد کنند. مهمترین نتیجه  این تحلیل این است که شرکت ها و موسسات می توانند رتبه  خود را در بازارهای مختلف ارزیابی کنند.

ثبت کردن اطلاعات و محاسبه آنها به طور دستی هم بسیار زمان بر است و هم امکان خطا در آن بسیار زیاد است. نرم افزارهای حسابداری این مشکلات را حل کرده و در عرض چند ثانیه با دقت و بدون خطا همه محاسبات را انجام داده و گزارش نهایی را به شما ارائه می دهند. البته باید توجه کنید که نرم افزارهای حسابداری در صورتی می توانند جایگزین شخص حسابدار شوند که سیستم مالی شرکت و یا موسسه مورد نظر بر پایه اصول حسابداری شکل گرفته باشد. همچنین باید به این نکته توجه کنید که بسیاری از نرم افزارهای حسابداری به تنهایی توانایی ادغام حساب های مختلف را ندارند و این به خصوص در پایان سال مالی که موقع بستن حساب ها است ممکن است مشکل ساز باشد. بنابراین لازم است که از یک بسته نرم افزاری حسابداری استفاده کنید.

یکی از مهم ترین ملاک هایی که برای انتخاب نرم افزار حسابداری باید مد نظر قرار داد این است که بخش خدمات و پشتیبانی آن فعال و همواره در دسترس باشد. همچنین سهولت کاربری نرم افزار از ویژگی های مهمی است که باید به آن دقت کرد. همچنین از آنجایی که قوانین مالیاتی قوانینی هستند که در طول زمان تغییر می کنند، نرم افزار حسابداری که استفاده می کنید باید حتما قابلیت به روز رسانی داشته باشد. این نرم افزارها به قوانین مالیاتی متصل هستند و حال تصور کنید اگر نرم افزاری به روز نباشد و محاسبات را با قوانین و قواعد قدیمی انجام دهد چه فاجعه ای می تواند رخ دهد.

یکی دیگر از ویژگی های نرم افزارهای حسابداری این است که بتوانند بر اساس کاربرد و نیازی که کاربر دارد، خدمات ارائه دهند. به عنوان مثال فرض کنید شما یک کسب و کار کوچک راه انداخته اید و یک نرم افزار حسابداری هم تهیه کرده اید. پس از مدتی کسب و کارتان توسعه می یابد، نرم افزار باید بتواند با وسعت حوزه ی کاری همگام شود. در بهترین حالت، نرم افزارهای حسابداری قابلیت سفارشی سازی دارند تا بر اساس نیاز کاربر بهترین امکانات و خدمات را ارائه دهند. از این رو از نرم افزارهای حسابداری می توان حتی در مشاغل مختلف نیز استفاده کرد و مثلا به طور اختصاصی نرم افزار حسابداری پیمانکاری و نرم افزار حسابداری آسانسور و نرم افزار حسابداری حمل و نقل و نرم افزار حسابداری بیمه غیره را تهیه کرد.

شکی نیست که اطلاعات مالی یک شرکت یا سازمان یا حتی یک شخص حقیقی، بسیار مهم هستند. بنابراین نرم افزارهای حسابداری باید از نظر امنیت در سطح بالایی باشند. چرا که حتی ممکن است از دست رفتن اطلاعات مالی یک شرکت یا سازمان منجر به از بین رفتن اسرار کسب و کار مثل اطلاعات فروش یا سود شوند. به علاوه یک نرم افزار حسابداری خوب نرم افزاری است که در پلت فرم های مختلف قابل اجرا باشد. در این صورت با دیوایس های مختلف با پلت فرم های ویندوز، اندروید، iOS و ... می توان به یک دیتابیس مشترک دسترسی داشت.

استفاده از نرم افزار و اپلیکیشن برای حسابداری شخصی نیز امروزه بسیار رواج یافته است. با استفاده از اپلیکیشن های حسابداری به راحتی و در هر زمانی می توان کوچکترین موارد هزینه را ثبت کرده و به خوبی دخل و خرج را کنترل و مدیریت کرد. با توجه به گسترش تکنولوژی و استفاده ی عموم مردم از گوشی های هوشمند و همچنین وضعیت اقتصادی جامعه و افراد و از طرفی کمبود وقت، استفاده از نرم افزار و یا اپلیکیشن حسابداری برای اشخاص نیز به یک نیاز تبدیل شده است. ما با ارائه ی بسته های نرم افزاری تضمین شده و کارآمد به تمامی نیازهای شما پاسخ خواهیم داد.

مجموعه نرم افزاری کاوش فردا با هدف توانمندسازی و رشد بهره وری فعالان اقتصادی اقدام به طراحی نرم افزارهای حسابداری و مدیریتی مختص کسب و کارهای مختلف کرده است. برای کسب اطلاع بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.

نظرات

0 نظر ارسال نظر