انتخاب یک کارگزار سهام خوب که به بهترین وجه متناسب با نیازهای فردی شما باشد، کار ساده ای نیست. این مقاله ویژگی های کارگزار سهام، اهمیت و چگونگی پیدا کردن آن را مورد بحث قرار می دهد. قبل از اینکه در مورد «چگونه یک کارگزار سهام خوب انتخاب کنیم؟» بپردازیم، اجازه دهید ابتدا بفهمیم که «ویژگی های کارگزار سهام چیست و یک کارگزار سهام خوب چه کسی است؟». پاسخ افراد به این سوال متفاوت است. برخی کارگزار سهام خوب را کسی می دانند که کارگزاری کمتری دریافت کند و برای برخی، افرادی هستند که ابزارهای معاملاتی پیشرفته و غیره را ارائه می دهند.
مطالعه بیشتر: آشنایی با امکانات نرم افزار سهام کاوش
کارگزار سهام چه کسی است؟
قبل از اینکه به ویژگی های کارگزار سهام بپردازیم برای درک بهتر آن ابتدا به تعریف کارگزار سهام اشاره کرده ایم. همانطور که از نام خود آن پیداست، این افراد کارگزارانی هستند که با سهام (همراه با کالاها، ارز، سهام و غیره) معامله می کنند. بنابراین، کارگزاران سهام واسطه هایی هستند که از طرف سرمایه گذاران در بورس (ها) اوراق بهادار را خریداری یا می فروشند. آن ها پلتفرم های معاملاتی را برای سرمایه گذاران فراهم می کنند که در آن تراکنش ها قابل اجرا و ردیابی هستند. به عبارت ساده، کارگزار سهام کسانی هستند که بدون آ نها نمی توانید حساب demat خود را باز کنید. و بدون حساب demat نمی توانید سرمایه گذاری یا معامله کنید. بنابراین، کارگزاران سهام بخش مهمی برای شروع سفر سرمایه گذاری شما هستند.
مطالعه بیشتر: سهام بنیادی چیست؟
ویژگی های کارگزار سهام
با این حال، برخی از ویژگی های مشترکی وجود دارد که یک کارگزار باید به عنوان یک کارگزار سهام خوب یا برتر رتبه بندی شود. این خصوصیات عبارتند از:
1.بسترهای تجاری خوب
یکی از ویژگی های کارگزار سهام فراهم کردن پلتفرم های تجاری خوب است. پلتفرم های معاملاتی مهم هستند. استفاده از آن باید آسان، سریع و قابل اعتماد با کمترین زمان خرابی باشد. یک سایت معاملات سهام خوب باید دسترسی رایگان شما را به پلتفرم های معاملاتی پیشرفته مجهز به تمام ویژگی های ضروری برای تجزیه و تحلیل و معامله ارائه دهد. بنابراین مهم است که قبل از تصمیم گیری در مورد پلتفرم های معاملاتی ارائه شده توسط کارگزاران اطلاعات دقیق داشته باشید.
2.قیمت گذاری شفاف
یکی از ویژگی های کارگزار سهام خوب یا یک شرکت کارگزاری سهام، قیمت گذاری شفاف است. تمام هزینه ها (کارگزاری، هزینه های دسترسی، و هزینه های تراکنش و...) باید به مشتریان اطلاع داده شود.
3.طرح های کارگزاری انعطاف پذیر
معامله گران الزامات معاملاتی مختلفی دارند. برخی از معامله گران در حجم بالا معامله می کنند در حالی که برخی در مقادیر کمتر معامله می کنند. یک طرح کارگزاری یکسان به نفع همه معامله گران نخواهد بود. بنابراین، یکی از ویژگی های کارگزار سهام خوب این است که انواع مختلفی از برنامه های معاملاتی و کارگزاری را ارائه دهد تا نیازهای همه نوع معامله گران را برآورده کند.
مطالعه بیشتر: نحوه محاسبه ارزش ذاتی سهام در بورس چگونه است؟
4. ارائه حداقل حساب های 2 در 1
حساب 2 در 1 به این معنی است که هم حساب Demat و هم حساب معاملاتی به یکباره افتتاح شده و به یکدیگر مرتبط می شوند. حساب 3 در 1 به این معنی است که حساب Demat، معاملات و بانک به یکباره باز شده و به یکدیگر متصل می شوند. یکی دیگر از ویژگی های کارگزار سهام خوب این است که حداقل حساب های 2 در 1 را برای تسهیل تجارت و معاملات روان ارائه دهد. بهتر است یک حساب 3 در 1 ارائه شود تا انتقال وجه فوری و بدون دردسر باشد.
5. ارائه خدمات آنلاین و آفلاین
همان طور که می بینیم دنیا رو به پیشرفت و دیجیتالی شدن است که کسب و کار و تجارت هم از این قضیه بی نصیب نمانده اند. امروزه کارگزاران سهام آنلاین مانند Zerodha، Fyers و... خدمات را فقط از طریق یک پلت فرم آنلاین ارائه می دهند. آن ها حضور فیزیکی کمی دارند. این امر مشکلاتی را برای مشتریانی که تجارت آنلاین راحت ندارند یا زمانی که مشکلات خدمات پیچیدهای برای رسیدگی وجود دارد، ایجاد میکند. بنابراین یکی دیگر از ویژگی های کارگزار سهام این است که خدمات معاملاتی خود را به صورت آنلاین و آفلاین ارائه دهد.
6. پشتیبانی خوب از مشتریان
یکی دیگر از ویژگی های کارگزار سهام خوب، پشتیبانی خوب از مشتریان است. باید از طریق تمام کانال های ارتباطی محبوب مانند تماس، ایمیل، چت و غیره ارتباط برقرار کرد.
مطالعه بیشتر: تحلیل تکنیکال در بورس چیست؟
چرا انتخاب یک کارگزار خوب بورس مهم است؟
در بالا به ویژگی های کارگزار سهام خوب اشاره کردیم و بر طبق این ویژگی ها شما باید یک کارگزار خوب را انتخاب کنید چرا که:
1.آن ها برای تجارت مهم هستند
یک کارگزار سهام در هر معامله ای که انجام می دهید نقش مهمی ایفا می کند. نقش آن فراتر از دسترسی شما به بورس و کارگزاری است. یکی از ویژگی های کارگزار سهام این است که کارگزاران نیز با ارائه توصیه های تجاری بر اساس تحقیقات خود نقش یک مشاور سرمایه گذاری را ایفا می کنند. بنابراین مهم است که یک کارگزار سهام خوب انتخاب کنید که همه نقش ها را با صداقت و شفافیت ایفا کند.
2.هزینه های پنهان می تواند معاملات شما را از بین ببرد
مطالبه هزینه پنهان نه تنها می تواند یک تجارت سودآور را به ضرر تبدیل کند، بلکه اعتماد بین یک کارگزار سهام و یک معامله گر را نیز از بین می برد. یکی از ویژگی های کارگزار سهام خوب این است که نسبت به کارمزد کارگزاری و سایر هزینه ها شفاف است و از این رو به شما امکان می دهد که با اعتماد کامل معامله کنید.
مطالعه بیشتر: تحلیل بنیادی در بورس چیست؟
چگونه یک کارگزار سهام خوب انتخاب کنیم؟
پیدا کردن یک کارگزار سهام خوب ممکن است زمان و تلاش لازم را داشته باشد، اما ارزش آن را دارد. برای انتخاب بهترین کارگزار سهام، علاوه بر ویژگی های کارگزار سهام که در بالا اشاره شد مهم است که ملاحظات زیر را در نظر داشته باشید
1.نیازهای معاملاتی خود را درک کنید
نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که اکثر کارگزاران همه خدمات معاملاتی را ارائه نمی دهند. به عنوان مثال، اکثر کارگزاران تخفیف آنلاین مانند Zerodha، Upstox و غیره، خدمات تحقیقاتی ارائه نمی دهند. به همین ترتیب، همه کارگزاران، خدمات معاملاتی کالا را ارائه نمی دهند، و نه همه دسترسی رایگان به پلتفرم های معاملاتی را ارائه می دهند. بنابراین ایجاد لیستی از نیازهای معاملاتی به شما کمک می کند تا بهترین کارگزار سهام را کاملاً متناسب با نیازهای خود پیدا کنید.
2.یک تحقیق کامل از بازار انجام دهید
صدها دلال و کارگزار فرعی در بازار وجود دارد. قبل از تصمیم گیری باید در مورد حداقل ویژگی های کارگزار سهام برتر تحقیق کنید. می توانید به صورت آنلاین تحقیق کنید و با مشورت دوستان از صنعت کارگزاری سهام و گزینه هایی که دارید مطلع شوید.
مطالعه بیشتر: فرابورس چیست؟
انتخاب یک کارگزار خوب سهام
1.کارگزاران را مقایسه کنید
علاوه بر در نظرداشتن ویژگی های کارگزار بورس شما باید 3 تا 4 کارگزار را در پلتفرم های معاملاتی، کارگزاری، ویژگی ها و خدمات ارائه شده مقایسه کنید. سایت هایی هستند که بررسی عمیقی در مورد کارگزاران برتر بورس به شما ارائه می دهد و همچنین به شما کمک می کند تا کارگزاران مختلف را در کنار یکدیگر مقایسه کنید. کارگزاری را انتخاب کنید که در تمام پارامترها امتیاز بالایی کسب کند.
2.رتبه بندی مشتریان کارگزار را بررسی کنید
رتبه بندی کاربران یا مشتریان نیز علاوه بر اینکه یک عامل تعیین کننده مهم در سنجش کیفیت خدمات یک کارگزار است، فاکتوری تاثیرگذار بر داشتن ویژگی های کارگزار سهام است. شرکت های کارگزاری به طور مرتب از مشتریان مختلف بازخورد جمع آوری می کنند و همچنین از آن ها می خواهند که کارگزاران خود را بر اساس پارامترهای مختلف رتبه بندی کنند.
مطالعه بیشتر: صندوق سرمایه گذاری سهامی چیست؟