پیام رسان تلگرام با وجود تمام امکانات و جذابیت هایش بخصوص در قسمت امنیت ارسال و دریافت متون، تصاویر و فایل ها، می تواند کاربران را با چالش جدی نفوذپذیری به حسابشان مواجه کند.
شبکه اجتماعی تلگرام جهت فعالسازی نرم افزارهای حسابداری اکانت کاربرانش از طریق ارسال کد فعالسازی به شماره آنها استفاده می کند. حال مشکل اساسی این روش این است که با واگذاری سیم کارت به شخص دیگر، مالک جدید قادر است به اکانت تلگرام کاربر قبلی دسترسی پیدا کند.
این چالش در دو حالت زیر ممکن است گریبان مشترکان تلفن همراه را بگیرد:
- 1- اگر مشترک سیم کارت خود را بفروشد یا به عبارتی مالکیت آن را انتقال دهد.
- 2- سیم کارت مشترک برای مدت زیادی کارکرد نداشته و غیرفعال شده باشد.
دومین چالش زمانی که شرایط مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به عنوان نهاد تصمیم گیرنده و ناظر مبنی نرم افزارهای حسابداری بر سلب امتیاز سیم کارت های اعتباری که تا 90 روز استفاده نشوند، اتفاق می افتد. در این مطلب روی صحبت با دارندگان سیم کارت های اعتباری است که اگر تا 90 روز از سیم کارت شان استفاده ای نکنند، اپراتور مجوز فروش مجدد آن خط (انتقال مالکیت) را دارد. لذا قابل توجه است که برای حفظ اطلاعات شخصی در تلگرام و جلوگیری از دسترسی مالک بعدی شماره تلفن همراه به اطلاعات حساب شما، باید این توصیه ها را جدی گرفت:
- 1. در تنظیمات امنیتی تلگرام (Privacy and Security)، گزینه "تایید دو مرحله ای" (Two-Step Verification) را فعال کنید. با این کار، یک رمز عبور شخصی برای حساب تلگرام تان تعیین می کنید که برای ورود به حساب تلگرام شما از یک دستگاه جدید، نیاز به وارد کردن این رمز عبور خواهد بود.
- 2. علاوه بر این، حتما حساب تلگرام رو از طریق (Delete Account) پاک کنید تا مالک جدید سیم کارت به تلگرام شما دسترسی نداشته باشد. این امکان فقط از طریق سایت تلگرام www.telegram.org/deactivate قابل انجام است.
تلگرام در زمره محبوبترین پیام رسان های موجود به شمار می رود که استفاده از تمام سرویس های آن رایگان است. از مهمرترین ویژگی های تلگرام که آن را از سایر اپلیکیشن های پیام رسان متمایز می کند می توان به سیستم رمزگذاری سرتاسری یا End to End Encryption اشاره کرد که به شدت از حریم خصوصی کاربران خود حفاظت می کند. علاوه بر این سرعت عملکرد این پیام رسان بسیار بالا تلقی می شود که همواره تیم توسعه دهنده آن به دنبال افزایش سرعت آن هستند. تلگرام به صورت کلی توسط دو فرد اصلی با نام های نیکلای دورف و پاول دورف پشتیبانی و هدایت می شود. نیکلای دورف از نظر مسائل فنی و تکنیکی مجموعه توسعه دهنده برنامه تلگرام را هدایت می کند و پاول دورف حمایت مالی ایدئولوژیک مجموعه را بر عهده دارد.
در پایان امیدواریم که این مطلب که توسط دپارتمان نرم افزارهای حسابداری کاوش تهیه شده است، مفید واقع شده باشد.