قرارداد پیمانکاری

قرارداد پیمانکاری

مقدمه:

انسان‌ها هر روزه در حال داد و ستد و مذاکرات و معاملات اقتصادی خرد و کلان هستند برخی معاملات به صورت بسیار کوچک هستند مثل خرید نان که معمولا به صورت روزانه انجام می‌شود و مبلغ بالایی در معامله مبادله نمی‌شود، اما برخی معاملات بصورت کلان انجام می‌شوند که بدلیل تعهدات و حساسیت بالای این معاملات نیازمند قرارداد و مدارک مستند می‌باشد.

قرارداد پیمانکاری از این نوع قرارداد‌ها است که نیازمند این است که پیمانکاران و صاحبین مشاغل با آن آشنایی لازم را داشته باشند.

مطالعه بیشتر: نرم افزار حسابداری پیمانکاری کاوش فردا

صورتهای مالی

قرارداد پیمانکاری چیست؟

قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که در آن انجام کاری یا خرید و فروش کالاهایی را با شرایط و ضوابط معینی در ازای دستمزد یا مبلغی معین و در مدت زمان مشخصی به پیمانکار یا پیمانکاران واگذار می‌شود. در قرارداد پیمانکاری، کارفرما انجام کاری مشخص در برابر مبلغی مشخص در مدت زمان مشخصی را به شخصی حقیقی یا حقوقی واگذار می‌کند. قرارداد پیمانکاری ممکن است برای ایجاد ساختمان، حمل و نقل مصالح، خرید و فروش مصالح مورد نیاز و نیروی کار لازم و ... ایجاد شود. 

انواع قرارداد پیمانکاری

قراداد‌های پیمانکاری دارای انواع و اقسام مختلفی است و هر نوع قراداد نشان دهنده کاری است که پیمانکار باید انجام دهد و مسئولیت‌ ها و وظایف پیمانکاران را مشخص می‌کند. در زیر به برخی از قراردادهای پیمانکاری اشاره می‌کنیم:
  • قرارداد پیمانکاری مقطوع
  • قرارداد پیمانکاری امانی
  • قرارداد پیمانکاری بر اساس مواد و دستمزد

مطالعه بیشتر: بررسی انواع قراردادهای پیمانکاری

نحوه تنظیم قرارداد پیمانکاری:

تنظیم قرارداد پیمانکاری دارای شرایط و ضوابط زیادی است زیرا این قراداد قابل استناد به مراجع قضایی است و نکاتی که در آن قید می‌گردد بار حقوقی به همراه خواهد داشت، از این رو نحوه‌ی تنظیم قرارداد پیمانکاری دارای اهمیت فراوانی است. انتخاب عنوان قرارداد از نکات کلیدی و اولیه قرارداد پیمانکاری است. در بسیاری از مواقع انتخاب نام نامناسب باعث می‌شود ماهیت قرارداد نرم افزار حسابداری زیر سوال برود، از این رو همواره در انتخاب نام مناسب دقت لازم را داشته باشید.
به عنوان مثال: قرارداد طراحی داخلی ساختمان، قرارداد تدارکات، قرارداد کلید در دست و ...

صورت های مالی

موارد اصلی در تنظیم قرارداد:

تنظیم قرارداد پیمانکاری به دلیل داشتن موارد و بندهای مختلف همواره کاری حساس و مهم به شمار می‌رود. برای قراردادهای پیمانکاری انبوه و پیشنهاد می‌شود با مشاوران و حقوقی تنظیم قرارداد پیمانکاری مشورت کنید.
در قرارداد پیمانکاری باید به نکات زیر توجه گردد:

  • موضوع قرارداد
  • مبلغ قرارداد
  • نحوه پرداخت مبلغ قرارداد
  • محل و نحوه ایفای تعهد
  • شروط قرارداد

جمع بندی:

قرادادهای پیمانکاری دارای جایگاهی ویژه برای پیمانکاران و شرکت‌های انبوه‌سازان است و مدیریت کردن این قراردادها اهمیت ویژه دارد. جدا از اهمیت قرادادهای پیمانکاری مواردی دیگری چون مدیریت پروژه ها و پیمانکاران و موارد مربوط به حسابداری ساخت و ساز و پیمانکاری همواره بر دشواری کارهای پیمانکاران و شرکت‌های انبوه‌سازان افزوده است.

با استفاده از نرم افزار پیمانکاری  دیگر نیاز نیست پیمانکاران نگران مدیریت حساب‌ها و موارد مربوط به حسابداری  باشند. از دیگر ویژگی‌های نرم افزار پیمانکاری قابلیت بایگانی مدارک است که به پیمانکاران و کارفرمایان این قابلیت را می‌دهد که بتوانند قرارداد‌ها و اسناد و مدارک مهم خود را اسکن کرده و دیگر نگران مفقودی یا از بین رفتن قرارداد‌های خود نباشند.

مجموعه نرم افزاری کاوش فردا، با هدف تسهیل امور مدیریتی و حسابداری فعالان حوزه پیمانکاری اقدام به طراحی و پیاده سازی نرم افزار تخصصی پیمانکاری کرده است. برای کسب اطلاع بیشتر از امکانات این نرم افزار حسابداری می توانید با کارشناسان مجموعه ما در تماس باشید. 

نظرات

0 نظر ارسال نظر