مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM | کاوش فردا

مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM | کاوش فردا

مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM

با توجه به رشد روز افزون جمعیت و همچنین نیاز به مسکن برای افراد جامعه، ساخت و ساز و توسعه عمران و شهرسازی، افزایش چشمگیری داشته است. بنابراین مدل سازی اطلاعات ساختمان یا همان building information modeling فرایند پیچیده تلفیق رسته های مختلف ساخت و ساز از جمله ابنیه سازی، سازه های صنعتی، سازه های چوبی، سازه های بتنی، سازه های فلزی و سازه های سنگین که باعث به وجود آمدن تداخلاتی در مرحله طراحی و اجرا می گردد را قابل رفع می کند. این ابزار که در حال حاضر در حال توسعه و پیشرفت روز افزون است همچون مبحث حسابداری پیمانکاری ابزار حائز اهمیت و مهمی است.

مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM

ساخت و ساز و ویژگی های آن:

همانطور که مشخص است ساخت و ساز که مجموعه فعالیت هایی است که در رشته عمران و معماری به آن پرداخته می شود و هر روزه با مسائل مختلفی روبرو می شوند، نیاز است با به کارگیری فناوری و امکانات بتوانند به بهترین و آسانترین حالت ممکن سازه ای را تحلیل، طراحی، پیاده سازی و اجرا کنند. در این میان می توان به فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان یا bim و ابزار های مرتبط با ساخت و ساز از جمله نرم افزار حسابداری پیمانکاری و پروژه ای اشاره نمود.


با استفاده از BIM میتوان به کمک نقشه ها و پلان ها کمیت کار، و بر اساس مشخصات فنی ساختمان، کیفیت آن را تعریف کرد.


مدل سازی اطلاعات ساختمان کلیه فعالیت های مدیریت ساخت و ساز بر اساس اسناد قرارداد را به دو مقوله نقشه ها و مشخصات ساختمان تقسیم می کند، به این صورت که می توان به کمک نقشه ها و پلان ها کمیت کار، و براساس مشخصات فنی ساختمان، کیفیت آن را تعریف کرد.

نرم افزار های اساسی برای معماران و پیمانکاران

از جمله نرم افزار های حسابداری اساسی برای معماران و پیمانکاران در زمینه طراحی می توان به autocad، 3ds max، maya و ... و در زمینه نرم افزار های محاسباتی مانند نرم افزار حسابداری پیمانکاری و پروژه ای اشاره نمود، اما معماران و مهندسان طراح با بهره مندی از مدل سازی اطلاعات ساختمان bim به نوعی برنده اصلی استفاده از فناوری های نوین برای آسانی و سرعت بخشیدن به کارها هستند.

مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM

فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان علاوه بر ایجاد ارتباط هوشمند بین اجزاء مختلف طراحی، امکان بررسی سناریوهای مختلف طراحی را برای تمام گروه ها، به صورت مجازی ارائه می دهد. این ویژگی به پیمانکاران این قابلیت را می دهد که می توانند در حین طراحی و توسعه مدل ساختمان، مواردی از قبیل توالی اجرا، کارایی، ساخت و نصب را به صورت مجازی تجربه کنند؛ و همچنین با استفاده از نرم افزار حسابداری پیمانکاری و پروژه ای به ثبت و بررسی و میزان سود و زیان پروژه بپردازند.

فرصت خارق العاده

مدل سازی اطلاعات ساختمان bim به پیمانکاران یک فرصت خارق العاده می دهد تا قبل از شروع به کندن پی و زمین پروژه، روش های اجرا و وسایل مورد نیاز خود را برنامه ریزی کنند. از مهمترین نکات می توان به تمرین توالی اجرا، تعیین محل داربست ها، بالابرها و مدیریت سایت پروژه و ... اشاره کرد، که این فرآیند باعث می شود اثرات تصمیمات خود را قبل از شروع اجرا ارزیابی کند.

مدل سازی اطلاعات ساختمان در ایران

کشور های در حال توسعه جهان از جمله ایران، با توجه به نیاز به ساخت ساز و رشد و توسعه عمران و آبادانی کشور انجمن مدل سازی اطلاعات ساختمان ایران Iran Building Information Modeling Association با نام اختصاری IBIMA را در سال 1391 با توجه به سند چشم انداز 1404 تاسیس نمود که هسته اصلی این انجمن از اساتید و متخصصین مهندسی و معماری و مهندسی عمران در مقاطع دکتری از دانشگاه های برتر کشور تشکیل شده است؛ و در این راستا کنفرانس بین المللی بیم هر ساله در ایران برگزار می شود که این کنفرانس حامیانی از جمله مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و برخی از دانشگاه های بزرگ کشور دارد.

در پایان امیدواریم که این مطلب که توسط کارشناسان مجموعه نرم افزاری کاوش تهیه شده است، مفید واقع گردد.


نظرات

0 نظر ارسال نظر