مقدمه:
حوادث و تصادفات ساختمانی در کارگاه های پروژه های ساختمانی بسیار رایج است، اما این حوادث کاملاً قابل پیشگیری هستند. متأسفانه پروژه های ساختمانی در معرض خطرات ایمنی متفاوتی قرار گرفته اند و علت آن نیز آمار صدمات جدی متعدد و در موارد شدیدتر، تلفات است. پروژه های ساختمانی اغلب با ترکیبی از تجهیزات، ماشین آلات، کامیون ها، مواد و نیروی انسانی مختلفی که به طور همزمان کار خود را انجام می دهند، تشکیل شده است. همچنین، به دلیل ماهیت کاری در کارگاه های ساختمانی ریزش آوار و وجود سطوح کار ناامن یا ناهموار، نیاز به رعایت موارد ایمنی بیشتری است. اگرچه اماکن ساخت و ساز گاهی اوقات می تواند برای کارگران خطرناک باشد، اما راهکارهایی وجود دارد که می تواند برای اطمینان از حداقل آسیب دیدگی اتخاذ شود. در این مقاله به 10 نکته برتر می پردازیم که مدیران پروژه می توانند برای کاهش حوادث و ایجاد یک محیط کار ایمن برای همه، پیاده سازی کنند.
1- جلسات ایمنی روزانه در پروژه ساختمانی :
کارمندان باید درمورد اقدامات مختلف ایمنی در هر مکان خاص اطلاع رسانی کنند. همچنان که یک پروژه به پیشرفت خود ادامه می دهد، خطرات نیز تغییر می کنند. این وظیفه مدیران و رهبران تیم است که اطمینان حاصل کنند که همه افراد در محل کار دستورالعمل مناسبی ارائه می دهند و از تغییر آیین نامه آگاه هستند. برگزاری جلسات ایمنی روزانه تضمین می کند که همه به روز نگه داشته شده و از آخرین وضعیت ساختمان اطلاع پیدا کنند. همچنین به کارمندان گفته می شود که امنیت را به عنوان اولین نگرانی خود در نظر بگیرند. این جلسات همچنین باید مجدداً استانداردهای بهداشت و ایمنی و ارزیابی مناسب ریسک را تکرار کند.
2- کاهش میزان کار شبانه در پروژه ساختمانی :
اواخر ساعت کاری و محیط های تاریک، پتانسیل بیشتری برای حوادث و تصادفات ایجاد می کنند. در صورت امکان، مقدار کار شبانه را به حداقل برسانید، یا آن را در یک منطقه کم خطر از محل کار محدود کنید. برخی از دلایلی که باعث افزایش حوادث شبانه می شود شامل خستگی است، زیرا افراد بعد از نیمه شب هوشیاری کمتری دارند و همچنین دچار کاهش دید شده اند. این ترکیب خطر حوادث بیشتر را ایجاد می کند که همه آنها قابل جلوگیری است.
3- تجهیزات ایمنی مناسب در پروژه ساختمانی :
پروژه های ساختمانی به دلیل حوادث غیرقابل پیش بینی و خطرات ایمنی پیش بینی نشده معروف هستند. برای استخدام کارگران، محافظت مناسب در همه زمان ها لازم است. برخی از احتیاط های اساسی ایمنی شامل سر، محافظت چشم، محافظت در برابر شنوایی است. چکمه های مقاوم در برابر لغزش، دستکش های با کیفیت و ماسک ها نیز پوشاک ایمنی استاندارد هستند که باید در همه پروژه های ساختمانی پوشیده شوند.
4- لباسهای شبرنگ یا دارای رنگ های قابل تشخیص :
این موارد برای کاهش حوادث ناشی از وسایل نقلیه ضروری هستند. لباس هایی دارای بازتاب نور بالا باید توسط همه کارمندان و در همه زمانها استفاده شود. با دیده شدن توسط رانندگان و اپراتورهای تجهیزات، کارگران در معرض خطر قرار نمی گیرند که می تواند پتانسیل ضربه زدن را کاهش دهد.
5- استراحت منظم و مکرر در پروژه ساختمانی :
استراحت منظم نه تنها در بهره وری بلکه در ایمنی نیز ضروری است. استراحت های مکرر به کارگران اجازه می دهد تا با نوشیدن مایعات، خوردن تنقلات و استراحت دوباره انرژی خود را بازیابی کنند. این کار به آنها کمک می کند تا متمرکز و هوشیار باشند و از خستگی و اشتباهاتی که به دلیل خستگی ممکن است رخ دهد، جلوگیری می کند.
6- علامت گذاری " ایمن " برای هشدار از خطر در پروژه ساختمانی :
سیم ها و نواحی با ولتاژ بالا باید علامت گذاری شوند و در صورت عدم استفاده، جریان برق آنها باید غیرفعال شود. مناطقی باید با ربان ها و طناب ها مشخص شوند تا از ورود افراد به طور تصادفی به مناطقی که احتمال ریزش آوار یا سایر خطرات خطرناک وجود دارد جلوگیری کند. نشانه گذاری با علائم ساده مانند کلماتی مثل "خطر" کار بسیار ساده ای است، اما برای اطمینان از امنیت ضروری هستند.
7-معرفی یک ورزش ساده و گرم کردن قبل از کار در محیط پروژه ساختمان :
قبل از شروع روز، کارگران باید تمرینات گرم کردن یا ورزش های بدون نیاز به دستگاه های ورزشی را برای حفظ و آماده نگه داشتن بدن و همچنین اطمینان از کارگران مناسب برای انجام فعالیتهای بدنی انجام دهند. این همچنین به آنها کمک می کند تا واکنش های سریعتر و همچنین ذهن های هوشیارتری داشته باشند.
8-از نور خورشید که موجب خستگی می شود دوری کنید :
همواره پوست ما در معرض نور خورشید است. بنابراین نیاز به استفاده از کلاه های سخت آجدار، پیراهن های آستین بلند و سایر محافظ های پوستی است. نور مستقیم خورشید یکی از اصلی ترین دلایل خستگی است. مراقبت از این امر باعث می شود که کارگران علاوه بر کاهش خستگی از حداکثر بهره وری نیز برخوردار شوند.
9- راهنمای پارک کردن، محل خالی کردن مصالح در پروژه های ساختمانی :
برای اپراتورهای وسایل نقلیه و ماشین آلات، سنسور های هشدار دهنده وسایل نقلیه برای هشدار نزدیک شدن به افراد مورد نیاز است. روشن کردن لامپ ها و چراغ های ایمنی و مناطقی که دارای نور کمتری است مانند پشت ستون ها، بشکه ها و مناطق کور، حتی در روز ضروری است. باید رانندگان با سرعت پایین حرکت کنند و تا حد امکان از حرکت با دنده عقب خودداری کنند. در صورت نیاز به خالی کردن مصالح، با استفاده از نشانه و یا علامت به دیگران هشدار دهند و مواد و مصالح را در مکان های از قبل تعیین شده خالی کنند.
10- تشویق به استفاده از غذای سالم در محیط پروژه ساختمانی :
از رژیمهای غذایی آگاه باشید. از نوشابه های گازدار و نوشیدنی های انرژی زا نباید استفاده کرد و باید با آب و آبمیوه های طبیعی جایگزین شوند. این نوشیدنی ها به آبرسانی کارگران، کاهش خستگی و افزایش تمرکز کمک می کند. در هوای گرم، مواد غذایی سبک و بدون چربی مانند سالاد و ساندویچ، سبزیجات و میوه ها باید به جای غذاهای سنگین و پر چرب مصرف شوند. این کار از خواب آلودگی بعد از غذا جلوگیری می کند و به کارگران کمک می کند تا هوشیار و با انرژی باشند.
بسیاری از این نکات با اطمینان از حضور همه کارگران، نیاز به تمرین، تشویق و تکرار زیاد دارند. سازگار بودن در تمرین این نکات به ایجاد فرهنگ کار گروهی در بین همه کارکنان کمک خواهد کرد. علاوه بر این، این نکات بر روی عناصر همکاری و تعهد ساخته شده است که یک محیط کاری ایمن برای همه را تضمین می کند.

نرم افزار حسابداری پروژه ای :
در کارگاه ها و سایت های ساختمان سازی فعالیت های زیادی انجام و یکی از این موارد حسابداری است. حسابداری فعالیتی است که از طریق آن اطلاعات مالی، شناسایی، ثبت، تأیید، تفسیر و از طریق نمودارها و گزارشها ارائه می شود. داده های حسابداری برای تصمیم گیرندگان یک پروژه ساختمانی بسیار با ارزش است. در بیشتر موارد، این افراد در سطح مدیریتی پروژه ها هستند و نیاز به نوع خاصی از حسابداری است. انواع مختلفی از حسابداری وجود دارد و یکی از این موارد حسابداری پروژه ای است. حسابداری پروژه ای نوعی حسابداری است که پیشرفت پروژه ها را از دیدگاه مالی دنبال می کند و گزارش هایی را ایجاد می کند. این کار بر اساس یک پروژه در یک بازه زمانی خاص انجام می شود. علاوه بر این، تسهیل و یکپارچه سازی کلی وظایف کلیدی در یک پروژه بزرگ را امکان پذیر می کند. امروزه حسابداری پروژه با استفاده از نرم افزارهای تخصصی انجام می شود.
برای مشاهده امکانات و ویژگی های نرم افزار حسابداری پروژه ای کاوش کلیک کنید.
شما می توانید نظرات خودتان را در مورد ایمنی پروژه ساختمانی و موارد مرتبط با نرم افزار حسابداری پروژه ای با ما در میان بگذارید. در پایان امیدواریم این مقاله که توسط دپارتمان پیمانکاری شرکت نرم افزار کاوش تهیه شده، توانسته باشد نظر شما را جلب کند. برای کسب اطلاع بیشتز از امکانات نرم افزارهای حسابداری و مدیریتی مجموعه کاوش می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.
منابع: