نرم افزار پیمانکاری | حسابداری

نرم افزار پیمانکاری | حسابداری

مقدمه:

همواره برای اجرای پروژه‌های بزرگ از قبیل شهرسازی، راه‌سازی، ساخت و ساز های انبوه، سدسازی و ... نیازمند افرادی متخصص برای مدیریت و اجرای این پروژه‌ها نیاز است. معمولا در این شرایط سازمان ها و شرکت‌ها، پیمانکار استخدام می‌کنند و با آنها قراردادهایی موسوم به قرارداد پیمانکاری به امضا می‌رساند که در شرح آن مجموعه وظایف و میزان حقوق و دستمزد برای پیمانکاران مشخص می‌شود.

پیمانکاری فقط مختص به ساخت و ساز و موارد مرتبط با معماری و عمران نمی‌شود. به طور مثال برای ایجاد پست‌های برق فشار قوی و انتقال نیرو و یا صنایعی مانند هواپیماسازی از قراردادهای پیمانکاری استفاده می‌شود.

صورتهای مالی

شرکت های پیمانکاری:

شرکت های پیمانکاری به مجموعه‌هایی گفته می‌شود که وابسته به تخصصی خاص می‌توانند کاری را در مدت زمان و هزینه مشخص برای کارفرما و یا سازمانی دیگر را انجام دهند. معمولا شرکت‌های پیمانکاری در ایران در زمینه ساخت و ساز مسکن و مکان‌های تجاری فعالیت می‌کنند. شرکت‌های انبوه‌سازان نمونه ای بارز از شرکت‌های پیمانکاری هستند که پروژه‌های عظیم را از سازمان‌ها، دولت‌ها و یا شرکت‌های شخصی و حقوقی قبول کرده و به طراحی، ایجاد، خدمات رسانی و ... در این پروژه‌ها می‌پردازند.
شرکت‌های پیمانکاری قراردادهای کاری خود با ارگان‌های دولتی یا خصوصی را معمولا از طریق مناقصه‌ عمومی یا خصوصی، بدست می‌آورند.

قراردادهای پیمانکاری:

قراردادهای پیمانکاری از مسائل مهم و اساسی در پیمانکاری است و نقشی بسیار محوری را ایفا می‌کند. در واقع این قرارداد پیمانکاری است که مسئولیت‌ها و وظایف پیمانکاران را مشخص می‌کند.

جهت مطالعه قرارداد پیمانکاری کلیک کنید.

حسابداری قراردادهای پیمانکاری:

حسابداری پیمانکاری یکی از اصلی ترین و مهم ترین قسمت‌های اجرای قراردادهای پیمانکاری است زیرا انجام محاسبات دقیق در پیمانکاری می‌تواند سود و زیان شرکت های پیمانکاری را در هر لحظه از پروژه مشخص نماید.

مسئله‌ای که در شرکت‌های پیمانکاری بسیار حائز اهمیت است اسناد و مدارک هر پروژه با ریز جزئیات است که برای مراجعات بعدی باید به صورت سازمان یافته و مرتب و همچنین به آسانی در دسترس باشند. از این رو بایگانی مدارک در حسابداری پیمانکاری اهمیت ویژه‌ای دارد.

جهت مطالعه کاربردهای بایگانی مدارک کلیک نمایید.

مهمترین موارد در حسابداری پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری دارای زیر شاخه‌ها و بخش‌های مهم و متنوع بسیاری است اما برخی از آنها اهمیت و کاربرد بیشتری دارند و از بخش های جدانشدنی در حسابداری پیمانکاری هستند و از این رو نرم افزار حسابداری پیمانکاری کاوش باید در این موارد عملکردی بدون نقص داشته باشد.
در نرم افزار حسابداری پیمانکاری محاسبه دقیق مخارج صرف شده برای انجام پروژه و درآمد حاصل از آن بسیار اهمیت دارد زیرا این بخش است که مشخص می‌کند که آیا این پروژه برای پیمانکاران سودآور بوده است یا نه؟

مطالعه بیشتر: آشنایی با امکانات نرم افزار حسابداری پیمانکاری و ساختمانی کاوش
نکته:
از آنجایی که قراردادهای پیمانکاری معمولا به صورت مناقصه‌ای بسته می‌شوند و شرکت در مزایده ها و مناقصه‌ها بدون هزینه نیست و برای کسب اطلاع از مناقصه، تحقیقات اولیه و برآورد هزینه پروژه، مبلغی صرف می‌شود که این هزینه باید در نرم افزار پیمانکاری در نظر گرفته شود و از سود نهایی کسر گردد.

صورت های مالی

روش های حسابداری پیمانکاری:

نرم افزار حسابداری پیمانکاری دارای دو روش کلی است و پیمانکاران و شرکت‌ها وابسته به شرایط پروژه معمولا یکی از این دو روش را برای حسابداری پیمانکاری خود استفاده ‌می‌کنند:

  • حسابداری پیمانکاری براساس پیشرفت کار
  • حسابداری پیمانکاری بعد از تکمیل پروژه

نرم افزار پیمانکاری باید با استاندارد‌های حسابداری سازگار بوده و در زمینه حسابداری پیمانکاری باید حداقل یکی یا هر دو روش عمومی پیمانکاری را دارا باشد. گرچه روش های دیگری به صورت شخصی سازی هم وجود دارد که  پیمانکاران می‌توانند از کدینگ شخصی خود برای حسابداری استفاده کنند.

مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع روش های قراردادهای پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری بر اساس پیشرفت کار:

گاهی اوقات پیمانکاران در هر لحظه می‌خواهند از سود و زیان پروژه خود مطلع باشند و در هر مرحله از پیشرفت کار گزارش سود و زیان خود را داشته باشند. در این روش مرحله به مرحله و براساس پیشرفت کار سود ناخالص نهایی براساس پیش بینی هزینه‌هایی که پروژه در ادامه خواهند داشت محاسبه می‌گردد.

نرم افزار حسابداری پیمانکاری براساس پیشرفت کار بر این اصل استوار است که پیمانکاران انجام پروژه را طبق قرارداد پیمانکاری در موعد مقرر انجام دهد و از طرف کارفرما در هر مرحله تعهدات مالی را انجام دهد.

حسابداری پیمانکاری بعد از تکمیل پروژه:

حسابداری پیمانکاری بعد از تکمیل پروژه از روش معمول تر در حسابداری پیمانکاری است که در این روش تمامی محاسبات سود و زیان بعد از تکمیل نهایی پروژه و یا تکمیل 80 درصد از پروژه انجام می‌شود.

در این روش نیاز به پیش بینی هزینه‌های احتمالی و تورم وارده بر مصالح نیست و همه‌ی محاسبات طبق اسناد موجود انجام ‌می‌شود.

نرم افزار پیمانکاری

با توجه به مطالب گفته شده و اهمیت حسابداری پیمانکاری انتخاب نرم افزار پیمانکاری مناسب مبحثی مهم بشمار می‌رود.

  • قدم اول نرم افزار حسابداری پیمانکاری باید دارای استاندارد‌های حسابداری باشد تا بتواند با قوانین حسابداری رایج بهترین کارکرد را دارا باشد و گزارشات و اسناد ثبتی نرم افزار حسابداری قابل ارائه به سازمان‌های مالیاتی و حسابرسی باشد. نرم افزار پیمانکاری در حالت ایده آل قابلیت شخصی سازی و کدینگ های شخصی حسابداری را نیز دارا می‌باشد.
  • قدم دوم: نرم افزار پیمانکاری باید دارای زیر سیستم های مختلف علاوه بر زیر سیستم حسابداری باشد. زیر سیستم های رایج در نرم افزار حسابداری پیمانکاری: زیر سیستم حسابداری، زیر سیستم خزانه داری، زیر سیستم انبارداری
  • قدم سوم: نرم افزار پیمانکاری باید دارای اضافه شدن ماژول ها و افزونه‌های کاربردی متنوعی باشد که بتواند حسابداری را برای پیمانکاران آسان تر نماید.
    افزونه‌های کاربردی از قبیل:

    افرونه بایگانی مدارک

    نرم افزار چاپ چک

    افزونه ارسال پیامک

  • قدم چهارم: نرم افزار حسابداری پیمانکاری باید دارای پشتیبانی و خدمات پس از فروش مطلوبی باشد. از آنجایی که اطلاعات مالی از اطلاعات بسیار با ارزش تلقی می‌شود و این اطلاعات در نرم افزار حسابداری پیمانکاری ذخیره می‌شود، حفظ و نگهداری این اطلاعات بسیار حائذ اهمیت است و همانطور که هر نرم افزاری حتی برای یک بار هم که شده بنا به دلایل متنوعی ممکن است دچار مشکل شود، پشتیبانی و بروزرسانی نرم افزار پیمانکاری یکی از مهمترین مسائل است.


جدا از مسائل اصلی گفته شده برخی امکانات و ویژگی‌ها می‌تواند به صورت سلیقه‌ای و وابسته به نیازهای پیمانکاران متغییر باشد. اما به صورت خلاصه یک نرم افزار پیمانکاری جامع باید دارای ویژگی‌‌های عنوان شده در این مطلب باشد.

نظرات

0 نظر ارسال نظر