مبانی حسابداری پیمانکاری ساختمان :
حسابداری یکی از مهمترین جنبه های مدیریت در تجارت است. در شرکتهایی که دارای چندین بخش مجزا هستند، یک تیم حسابداری خبره لازم است تا به خوبی گردش های مالی در داخل و خارج از شرکت را بررسی کنند و برای اطمینان از شفافیت و سودآوری فعالیت های شرکت به شما مشاوره دهند. در صنعت ساخت و ساز وقتی صحبت از حسابداری می شود، بنگاه ها و پیمانکاران با چالش های متعددی روبرو می شوند. در این مقاله به بررسی این چالش ها خواهیم پرداخت و تفاوت های کلیدی بین حسابداری ساخت و ساز و شیوه های حسابداری را مشخص می کنیم و بر اهمیت انتخاب یک راه حل نرم افزاری برای بهبود شرایط حسابداری پیمانکاری می پردازیم.
مطالعه بیشتر: آشنایی با امکانات نرم افزار حسابداری پیمانکاری کاوش
و در آخر به این مسئله می رسیم که برای دریافت سود بیشتر بهتر است شما عضوی از یک شرکت ساختمانی باشید یا به صورت پیمانکار فرعی فعالیت کنید ؟
ویژگی منحصر بفرد در حسابداری پیمانکاری ساختمان چیست ؟
همواره این سوال ذهن پیمانکاران را درگیر می کند، این که آیا شما می توانید پروژه ای را به اتمام برسانید و یا ساختمانی را بسازید یا این که حسابداری پیمانکاری ساختمان ، را خودتان انجام دهید. مهم است که درک کنید که حسابداری ساخت و ساز با حسابداری شرکتی متفاوت است. یک شغل معمولی مانند رستوران یا فروشگاه مواد غذایی از اصول حسابداری معمولی یا فروشگاهی استفاده می کند. این مدل برای فروش انواع محصولات از یک مکان ثابت کاملاً کار می کند. در این گونه مشاغل هزینه هر کالایی را که می فروشند کامل مشخص و قابل درک است و هزینه سربار عمداً ثابت است.
اما مشاغل ساختمانی به طور مرتب در مکانهای جدید، کار سفارشی و با هزینه های متفاوت انجام می دهند. بنابراین ، شرکت های ساختمانی باید طبقه بندی هزینه های متفاوتی را کنترل کنند: مواردی مانند هزینه دستمزد کارگران تا زمان اتمام پروژه ، جمع کل هزینه های مواد و مصالح مانند وسایل و تجهیزات بسته بندی ، تحویل مواد به محل کار و حتی پاک کردن محل کار پروژه از مواد و مصالح اضافی پس از اتمام کار.
به بیان ساده تر ، پیمانکاری ساختمان محل ثابت ندارد و به همراه مواد لازم برای کار ، به هر جایی که مشتری به آن نیاز داشته باشد ، منتقل می شود.
شرکت های ساختمانی همچنین از روش حسابداری درصد تکمیل پروژه استفاده می کنند ، جایی که درآمد بر اساس سود تخمینی یک قرارداد و درصد پیشرفت آن پروژه محاسبه می شود. این امر باعث می شود که شرکت های ساختمانی روش های حسابداری هزینه را نیز پیاده کنند که گزارشات دقیق هزینه های آنها را به صورت مجزا در هر پروژه نمایش دهد و برای هر پروژه سود و زیان را مشخص کند.

تفاوتهای اساسی بین حسابداری و حسابداری پیمانکاری ساختمان :
با توجه به موارد گفته شده در بالا کاملا مشخص شد که حسابداری پیمانکاری ساختمان با حسابداری معمولی تفاوت هایی دارد که در اصطلاح حسابداری به آن کدینگ گفته می شود و برای حسابداری پیمانکاری ساختمان شما نیاز به کدینگ پیمانکاری خواهید داشت. در زیر به اصلی ترین تفاوت های بین حسابداری ساده و حسابداری پیمانکاری ساختمان اشاره شده است.
- فروش در حسابداری پیمانکاری ساختمان
- هزینه کالاهای فروخته شده در حسابداری پیمانکاری ساختمان
- هزینه ها / سربار ها در حسابداری پیمانکاری ساختمان
- تشخیص درآمد در حسابداری پیمانکاری ساختمان
فروش در حسابداری پیمانکاری ساختمان :
در مشاغل عادی فروش کالا و خدمات مشخص است و معمولا محصولات و یا خدمات بین 1 تا 5 دسته مختلف تقسیم بندی می شوند و به مشتریان ارائه می شوند اما مشاغل ساختمانی طیف بیشتری از خدمات و مواد و مصالح را ارائه می دهند. مواردی از قبیل کارهای خدماتی ، مشاوره ، مهندسی ، اجرا ، طراحی ، مصالح و مواد فیزیکی و ...
هزینه کالاهای فروخته شده در حسابداری پیمانکاری ساختمان :
مشاغل عادی هزینه کالای فروخته شده را به سادگی ثبت می کنند. در حسابداری پیمانکاری ساختمان این کار هیچوقت ساده نیست. هر شغل در ساختمان هزینه های کار مستقیم و غیرمستقیم را شامل می شود که در صدها دسته قرار می گیرند. این یکی از موارد تخصصی در حسابداری پیمانکاری ساختمان است.
هزینه ها / سربار ها در حسابداری پیمانکاری ساختمان :
در مشاغل عادی ، تمایز بین هزینه کالاهای فروخته شده و سربار کاملاً واضح است ، اما در پیمانکاری چنین نیست. بسیاری از مواردی که فروشگاه های مواد غذایی آن را "سربار" می نامند ، در بخش "هزینه کالاهای فروخته شده" در ساخت و ساز قرار می گیرند ، زیرا مستقیماً به پروژه مشتری متصل هستند
تشخیص درآمد در حسابداری پیمانکاری ساختمان :
در مشاغل عادی، ارتباط مستقیم بین درآمد و هزینه ها ، محاسبه سودها و ویژگی های کوچک را بسیار آسان می کند. با این حال ، در ساخت و ساز و پیمانکاری ، دسته بندی کالاهای زیادی وجود دارد که به راحتی نمی توان چگونگی زیان و یا حتی شکست در یک پروژه را درک کرد. علاوه بر این ، اکثر پروژه ها از نوع کار با شرایط و قوانین ویژه هستند و دارای نیازهای پیچیده و انواع هزینه های مختلف ولی مرتبط با یکدیگر هستند.

ویژگی های حسابداری پروژه ای برای شرکت های ساختمانی :
حسابداری پیمانکاری و ساخت و ساز به طور قابل توجهی پیچیده تر از بسیاری از مشاغل دیگر است. گردش های مالی زیاد ، گزارش و طبقه بندی هزینه ها و سایر هزینه های پروژه در کار ساخت و ساز نیازمند دانش حسابداری بالایی است.
ویژگی حسابداری پروژه ای به شما کمک می کند که به سوالات زیر پاسخ بهتری بدهید
چگونگی شرکت در مناقصه برای پروژه ها و یا اینکه کدام پروژه ها برای کسب و کار شما سودآور است؟ چگونه صورتحساب به صورت دقیق به مشتری ارائه دهید و چگونگی استفاده بیشتر از منابع شرکت و دریافت سود بیشتر.
هزینه های شغلی یا همان Job Costing در حال حاضر نیاز به تهیه گزارش های روزانه در این زمینه دارد و بطور منظم به بخش حسابداری ارسال می شود. حسابداران باید گزارش ها را به طور مرتب وارد سیستم حسابداری کنند ، فرایندی که وقت گیر است و باعث هدر رفت وقت و هزینه در کارهای کاغذی می شود.
یک پلتفرم نرم افزاری یکپارچه به حسابداران و پیمانکاران امکان می دهد گزارش های مربوط به هزینه های روزانه و پیشرفت کار و قراردادهای مالی پروژه را تکمیل و گزاراشات را بررسی کنند.
نرم افزار حسابداری پیمانکاری ساختمان روشی مؤثر برای پیگیری آنچه در طول یک پروژه تحمیل می شوند، است. با این وجود، بهتر است که گزارشها بلافاصله دیجیتالی شده و هم در دسترس هم پیمانکاران این پروژه و هم حسابداران قرار بگیرند که این امر امکان باعث سرعت بخشیدن به محاسبه سود و زیان هر پروژه به صورت جداگانه می شود.

نرم افزار حسابداری پیمانکاری ساختمان :
بهبود روشهای حسابداری شرکت ساختمانی شما با درک انواع مختلف هزینه هایی که می توانید برای کار بر روی یک پروژه متحمل شوید، شروع می شود. مرحله بعدی ، طبقه بندی آن هزینه ها به طور موثر ، درک تفاوت های ظریف بین هزینه ها / سربار و هزینه کالاهای فروخته شده و قدردانی از پیمانکارانی است که با پیچیدگی پروژه های ساختمانی دارند، شرکت شما را قادر به انجام آن پروژه می کند.
بهترین راه برای اطمینان از حسابداری دقیق ، پیاده سازی یک راه حل نرم افزاری است که به پیمانکاران و حسابداران شرکت شما این امکان را می دهد تا به راحتی داده های مربوط به هزینه را از طریق یک بستر که با نرم افزار حسابداری شما یکپارچه شده است ، ارسال کنند. این عمل باعث صرفه جویی در وقت و کاغذ را تضمین می کند و داده های مهم هرگز از بین نمی روند و نتیجه گیری نهایی این است که شرکت شما چقدر می تولند سودآورتر باشد.
بهترین گزینه برای این کار استفاده از نرم افزار حسابداری پیمانکاری ساختمان است.
جهت دریافت مشاوره و دموی رایگان نرم افزار حسابداری پیمانکاری ساختمان کاوش درخواست خود را در زیر ثبت کنید.
شما می توانید نظرات خودتان را در مورد حسابداری پیمانکاری ساختمان و موارد مرتبط با پیمانکاری و ساختمان را با ما در میان بگذارید. در پایان لازم به ذکر است که این مقاله توسط دپارتمان پیمانکاری مجموعه نرم افزاری کاوش فردا تهیه شده است، برای آشنایی با امکانات نرم افزارهای حسابداری و مدیریتی تخصصی این مجموعه می توانید با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.
منابع: