انواع قراردادهای پیمانکاری

انواع قراردادهای پیمانکاری

قرارداد‌‌های پیمانکاری انواعی دارند و ما در این گفتار به بررسی انواع قرارداد‌های پیمانکاری خواهیم پرداخت. در تعریف انواع قرارداد‌های پیمانکاری می‌توان گفت؛ همه انواع این قرارداد‌‌ها، پیمانی هستند که بین اشخاص حقیقی و یا حقوقی تحت عنوان پیمانکار و کارفرما بسته می‌شود. این پیمان بسته به متغیر‌هایی که در ادامه از آن‌ها یاد خواهد شد انواعی دارد. دقت داشته باشید که، ذکر شرایط عمومی و خصوصی پیمان در قرارداد ضروری است. به عنوان مثال؛ مکان، زمان شروع و پایان پیمان، مقدار وجه مورد توافق و عنوان عمل مورد نظر با جزئیات و ... می‌بایست به صورت کامل، در قرارداد ذکر شود. موارد دیگری نیز وجود دارد که شما می‌توانید با مطالعه این مقاله از مجموعه مقالات گروه کاوش فردا از تمامی آن‌ها مطلع شوید.

شرکت کاوش فردا با هدف حذف هزینه‌‌های تبلیغاتی و همچنین با هدف به کار گیری انرژی و بودجه در مسیر هدفمند، به کمک کسب و کار‌ها شتافته است و با ارائه انواع نرم افزار‌های حسابداری کاربردی و مدیریتی علاوه بر ایجاد سهولت در کار صاحبین مشاغل باعث کسب رضایت بیشتر مشتریان شده است، چرا که ما در کاوش فردا معتقدیم مشتریان راضی تشکیل دهنده زنجیره اعتبار کسب و کار‌ها هستند. شما می‌توانید برای مشورت و طراحی نرم افزار حسابداری تخصصی کسب و کار خود با متخصصین کاوش فردا در ارتباط باشید.

مقدمه:

انواع قراردادهای پیمانکاری | نرم افزار حسابداری کاوش فردا

همه قرارداد‌های پیمانکاری دارای ارکانی می‌باشند که رعایت این ارکان بسیار لازم و ضروری است. از جمله این ارکان می‌توان به تعیین نمودن پیمانکار و کارفرما و مشخص نمودن رابطه بین آن دو، مشخص نمودن کاربری و ماهیت قرارداد، مشخص نمودن وظایف هر طرف به صورت کتبی و مفصل، مشخص نمودن ضمانت‌‌های پیمانکار به صورت کامل و غیره نام برد.

مطالعه بیشتر: نرم افزار حسابداری پیمانکاری کاوش چه امکاناتی را شامل می شود ؟

قراردادهای پیمانکاری:

انواع قرارداد‌های پیمانکاری بر 17 قسم است که در ذیل به بیان عنوان هر قسم خواهیم پرداخت:

  • قرارداد پیمانکاری بر حسب فهرست بها
  • قرارداد پیمانکاری بر حسب مدیریت پیمان
  • قرارداد پیمانکاری بر حسب برنامه ریزی پیشرفت کار
  • قرارداد پیمانکاری امانی
  • قرارداد پیمانکاری بر حسب قیمت ثابت و یا کلی
  • قرارداد پیمانکاری بر حسب اندازه ( متر مربع) زیربنا
  • قرارداد پیمانکاری کلید در دست
  • قرارداد پیمانکاری IP و IPC
  • قرارداد پیمانکاری نوین مهندسی
  • قرارداد پیمانکاری احداث، بهره براری و انتقال
  • قرارداد پیمانکاری ساخت، تملک، بهره برداری و انتقال
  • قرارداد پیمانکاری احداث، انتقال و بهره برداری
  • قرارداد پیمانکاری احداث، اجاره و انتقال
  • قرارداد پیمانکاری ساخت و انتقال
  • قرارداد پیمانکاری بیع دو طرفه ( متقابل)
  • قرارداد پیمانکاری تامین مالی

قرارداد پیمانکاری بر حسب فهرست بها | نرم افزار حسابداری پیمانکاری کاوش فردا

انواع قراردادهای پیمانکاری بر حسب فهرست بها:

یکی از انواع قرارداد‌های پیمانکاری ، قرارداد پیمانکاری بر حسب فهرست بها است. فهرست بها، لیستی است که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی با توجه تورم داخل کشور هر ساله تهیه و تدوین می‌شود. فهرست بها برای قرارداد‌‌های ساخت و ساز، راه سازی، تاسیسات و غیره کاربرد دارد. این قرارداد‌ها تماما بر حسب فهرست بها تدوین می‌شوند و قیمتی که در انتها مشخص می‌شود حاصل جمع تمامی مبالغ ذکر شده در فهرست بها است.

قرارداد پیمانکاری بر حسب مدیریت پیمان:

قرارداد پیمانکاری بر حسب مدیریت پیمان یکی دیگر از انواع قرارداد‌های پیمانکاری است. در این نوع قرارداد‌ها درصدی بنا به همه مخارجی که پیمانکار انجام می‌دهد تعیین می‌شود. این درصد با توفق طرفین پیمان است و شامل تمامی مخارج از جمله تمامی خرید‌‌ها و هزینه‌‌های ماشین و ابزارآلات می‌شود. در واقع در این روش کارفرما حد و مرزی برای پرداختی پیمانکار قائل نمی‌شود.

انواع قراردادهای پیمانکاری بر حسب پرداخت شرطی:

در این نوع پیمان با توافق کارفرما و پیمانکار شروطی در قرارداد ذکر می‌شود و درصورت انجام تمامی شروط، مبلغ قابل توجهی برای پیمانکار به عنوان پاداش در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال از پیمانکار درخواست می‌شود در مدت زمان معلوم با هزینه ای معلوم پروژه مورد پیمان، با کیفیت مورد نظر کارفرما اجرا شود و تمامی موارد ذکر شده در قرارداد را انجام دهد و در عوض پاداش خود را دریافت کند. این نوع قرارداد از بین انواع قرارداد‌های پیمانکاری ، به عنوان قرارداد اقتصادی شناخته می‌شود و البته انگیزه لازم جهت صرف هزینه بهینه و تحویل به موقع پروژه را برای پیمانکار در پی خواهد داشت.

قرارداد پیمانکاری بر حسب پرداخت شرطی | طراحی انواع نرم افزارهای حسابداری

قرارداد پیمانکاری بر حسب برنامه ریزی پیشرفت کار

زمانی که حجم کار مورد نظر کارفرما مشخص نیست و یا در اثر کمبود وقت کارفرما مجبور به شروع پروژه قبل از اتمام طرح نهایی است از این نوع قرارداد استفاده می‌شود. در این روش نیز حد و مرزی برای پرداختی به پیمانکار تعیین نمی‌شود و حتی ممکن است پروژه توسط کارفردا لغو شود به همین دلیل می‌بایست این قرارداد‌ها بسیار روشن و با جزئیات باشند تا درصورت بروز هر تغییر هیچ یک از طرفین متضرر نشوند.

انواع قراردادهای پیمانکاری بر حسب قیمت ثابت و یا کلی:

این قرارداد‌ها در پروژه‌‌های بزرگ پرکاربرد است و پیش از بستن پیمان براساس جزئیات پروژه قیمت قرارداد تعیین می‌شود و کل پروژه به پیمانکار سپرده می‌شود. در این نوع قرارداد‌ها فهرست بها بسیار پرکاربرد است. قرارداد‌های کلی در صورتی بسته می‌شوند که تمامی نقشه‌‌ها و جزئیات طرح مشخص باشند و هیچگونه تغییر و ریسکی تا انتهای پروژه وجود نداشته باشد. از این قرارداد‌‌ها در ساخت آپارتمان‌‌های مسکونی و تجاری انبوه و تمامی ساختمان‌‌هایی که ابعاد مشخصی دارند، پوشش‌‌های انبار‌‌ها و کارگاه‌‌ها و کارخانه‌‌ها، تهیه وسایل داخلی ساختمان و غیره استفاده می‌شود.

قرارداد پیمانکاری بر حسب قیمت ثابت | نرم افزار حسابداری ساختمانی کاوش فردا

قرارداد پیمانکاری کلید در دست:

در این نوع قرارداد طراحی و اجرای کل پروژه بر عهده پیمانکار است. علت نامگذاری این نوع از قراداد‌های پیمانکاری این است که کارفرما از ابتدا تا انتهای پروژه دخالتی نداشته، و در انتها و پس از اتمام تمامی اعمال تاسیساتی با چرخاندن کلید می‌تواند از ساختمان استفاده نماید. تنها دخالت کارفرما در بخش مناقصه است. این روش نیز روشی اقتصادی است، چرا که تمامی امور به عهده پیمانکار است و عموما در سریع ترین حالت و با بهترین قیمت پروژه به اتمام می‎رسد.

سخن آخر:

انواع قرارداد‌‌های پیمانکاری با توافق و با هدف سرعت بخشیدن به انجام پروژه تنظیم می‌شود و برای جلوگیری از ضرر‌های احتمالی هر دو طرف قرارداد باید به تمامی جزئیات کار دقت داشته باشند به همین جهت الزاما خواسته‌‌ها و نیاز‌‌های طرفین باید به صورت مکتوب در قرارداد ذکر شود تا پروژه در بهینه ترین حالت ممکن پیش رود. ما در این گفتار با کمک کارشناسان و متخصصین حوزه حسابداری و اقتصاد به توضیح چند نمونه از انواع قرارداد‌های پیمانکاری پرداختیم. کاوش فردا همواره در تلاش است تا با ارائه خدمات گوناگون از جمله ارائه نرم افزار‌‌های کاربردی و یا تولید محتوا به روز و مفید همرا‌هان خود را در جهت پیشبرد اهداف خود یاری کند.

نظرات

0 نظر ارسال نظر