مدیریت دارایی چیست؟ مزایا و نحوه عملکرد آن

مدیریت دارایی چیست؟ مزایا و نحوه عملکرد آن

بسیاری از سازمان ها از مدیریت دارایی برای افزایش ارزش سرمایه گذاری خود و در عین حال کاهش ریسک استفاده می کنند. متخصصانی که این خدمات را ارائه می دهند می توانند به صورت مستقل یا برای یک موسسه مالی مانند بانک سرمایه گذاری کار کنند. یادگیری در مورد مدیریت کردن دارایی می تواند به شما در مدیریت بهتر پورتفولیو و افزایش ثروت کمک کند.

در این مقاله مدیریت دارایی را تعریف می کنیم، مزایای آن و نحوه عملکرد آن را توضیح می دهیم و شرح داده ایم که یک مدیر دارایی چه کاری انجام می دهد.

مطالعه بیشتر: آشنایی با امکانات نرم افزار حسابداری کاوش

مدیریت دارایی چیست؟

مدیریت دارایی چیست؟

مدیریت دارایی، فرآیند افزایش کل ثروت در طول زمان با کسب، نگهداری و تجارت سرمایه‌گذاری‌هایی است که پتانسیل افزایش ارزش را دارند. متخصصان در مدیریت دارایی این خدمات را به مشتریان ارائه می دهند. به عنوان مثال ممکن است از آن ها به عنوان مشاوران مالی یا مدیران پورتفولیو یاد شود. این افراد برای بانک های سرمایه گذاری یا سایر موسسات مالی کار می کنند و بسیاری از آن ها خوداشتغال هستند.

مطالعه بیشتر: دارایی و بدهی در مدیریت نرم افزار حسابداری چیست؟

هدف مدیریت دارایی چیست؟

مدیریت دارایی یک هدف دو جانبه دارد: افزایش ارزش و در عین حال کاهش ریسک. یعنی تحمل ریسک مشتری اولین سوالی است که باید مطرح شود. بازنشسته ای که با درآمد حاصل از پورتفولیو زندگی می کند، یا مدیر صندوق بازنشستگی که بر صندوق های بازنشستگی نظارت دارد، ریسک گریز است (یا باید باشد) یا یک فرد جوان، یا هر فرد ماجراجو، مایل است با سرمایه گذاری های پرخطر آزمایش کند.

مطالعه بیشتر: سواد مالی چیست؟

مزایای مدیریت دارایی چیست؟

مزایای مدیریت دارایی

مدیریت دارایی یک سرویس حیاتی برای بسیاری از سازمان‌هایی است که برای افزایش جریان نقدی سرمایه‌گذاری می‌کنند و فرصت‌هایی را برای ابتکارات داخلی فراهم می‌کنند. این امر می تواند به آن ها کمک کند زیرساخت های فناوری اطلاعات خود را بهبود بخشند، محل کار خود را ارتقا دهند یا سرمایه خود را مجدداً در کارمندان خود سرمایه گذاری کرده تا رشد را افزایش دهند. مدیریت دارایی مفهومی است که به دلیل افزایش کارگزاران اینترنتی به طور گسترده در دسترس عموم قرار می گیرد و کسب و کارهای مختلف را قادر می سازد تا برای افزایش سودآوری در آن مشارکت کنند.

این مفهوم همچنین به کسب و کارها اجازه می دهد تا بر دارایی های خود نظارت بهتری داشته باشند، که می تواند به حفظ آن ها در شرایط بهتر و تشویق رشد کمک کند. همچنین این امر منجر می شود که کسب و کارها بتوانند تصمیمات مالی بهتری بگیرند. زیرا به آن ها امکان می دهد سیاست ها و جهت گیری های خود را با دارایی های خود هماهنگ کنند و به متخصصان امور مالی درک بهتری از سلامت مالی یک کسب و کار می دهد.

مطالعه بیشتر: تجزیه و تحلیل نسبت های مالی چگونه است؟

سایر مزایای مدیریت دارایی عبارتند از:

  • از انطباق اطمینان حاصل کنید: ردیابی دارایی های شما، چه به صورت دیجیتالی یا دستی، می تواند سازمان و ثبت سوابق شرکت را بهبود بخشد. این امر می تواند به مدیران اجازه دهد اطلاعات سرمایه گذاری خود را سریعتر در طول دوره های گزارش پیدا کنند و اطمینان حاصل کنند که مدیران دارایی همه چیز را حساب می کنند.
  • کاهش زیان: به طور مشابه، داشتن روشی برای نظارت بر دارایی‌ها می‌تواند به شرکت در شناسایی ایرادات در سیستم گزارش‌دهی خود و اجتناب از ضرر کمک کند. حال ممکن است این ایرادات به دلیل انقضای موجودی یا زیرساخت‌های تخریب‌شده باشند.
  • ممیزی ها را ساده کنید: با مدیریت فعال دارایی های خود در طول سال، می توانید زمان و تلاش مورد نیاز برای به دست آوردن داده ها و همچنین اعتبارسنجی اطلاعات سرمایه گذاری خود را کاهش دهید.
  • صرفه جویی در هزینه ها: استفاده از مدیریت دارایی می تواند به شرکت کمک کند تا هزینه های چرخه عمر را به حداقل برساند، که این امر ممکن است هزینه های نگهداری و عملیاتی آن را کاهش دهد. همچنین می تواند به یک شرکت کمک کند تا الگوهای هزینه خود را تجزیه و تحلیل کنند و مناطقی که می تواند برای آن ها کارآمدتر باشد را تعیین کنند.

نحوه عملکرد مدیریت دارایی

نحوه عملکرد مدیریت دارایی

شناسایی اهداف، وضعیت مالی، سرمایه گذاری های جاری و ریسک های مشتری اولین گام در فرآیند مدیریت دارایی است. بسیاری از مدیران دارایی، به ویژه آن هایی که برای یک شرکت کار می کنند، جهت کمک به نظارت بر سرمایه گذاری ها از یک فرآیند تعیین شده پیروی می کنند. شرکت ‌ها یا سرمایه‌گذارانی که مدیر دارایی دارند، پول را در حسابی که مدیر می تواند به آن دسترسی داشته باشد، قرار می دهند. این حساب ها اغلب صندوق های بازار پول هستند که نسبت به حساب های پس انداز معمولی بازده سرمایه گذاری بالاتری را ارائه می دهند.

مطالعه بیشتر: آشنایی با صندوق سرمایه گذاری سهامی

نقش ها در مدیریت دارایی

نقش ها در مدیریت دارایی

مشاغل مختلفی وجود دارند که وظایف مهمی را برای کمک به شرکت در بهبود مدیریت دارایی خود انجام می دهد، از جمله:

اقتصاددان: اقتصاددانان شرایط بازار را تعیین و روندهایی را پیش بینی می کنند که می تواند بر سرمایه گذاری های شرکت تأثیر بگذارد. آن ها این اطلاعات را با سهامداران در شرکت سرمایه گذاری خود به اشتراک می گذارند تا تصمیمات مناسبی در مورد خرید و فروش بگیرند.

تحلیلگر مالی: این افراد حرفه ای در مورد سرمایه گذاری ها تحقیق می کنند، فرصت ها را بررسی کرده و در مورد زمان خرید و فروش بر اساس بازار فعلی تصمیم می گیرند. مدیران دارایی برای مدیریت پرتفوی مشتریان خود به پیش بینی های تحلیلگران مالی و اقتصاددانان تکیه می کنند.

مدیر دارایی: مدیران دارایی با مشتریان ملاقات می کنند تا در مورد اهداف مالی آن ها اطلاعات کسب کنند، سپس به آن ها کمک می کنند تا پرتفوی خود را به روز کنند و سرمایه گذاری های جدیدی را پیشنهاد داده که به آن ها در دستیابی به این اهداف کمک می کند.

مطالعه بیشتر: تجزیه و تحلیل مالی به چه صورت می باشد؟

مهارت های مفید برای مدیریت دارایی

مدیران دارایی تصمیمات سریعی می گیرند که می تواند بر ثروت و معیشت کلی فرد یا شرکت تأثیر بگذارد. به همین دلیل، آن ها اغلب دارای ویژگی های خاصی هستند، از جمله:

  • تحلیلی: مدیران دارایی می دانند که چگونه از داده ها برای اطلاع رسانی بینش ها و تصمیمات استفاده کنند. آن ها اغلب در فن آوری داده ها و منابع ماهر هستند.
  • ارتباطات: این متخصصان، روابط خوبی با مشتریان و درون سازمان خود ایجاد می کنند.
  • اعتماد: از آنجایی که مدیران دارایی بر اساس واقعیت تصمیم می گیرند، اعتماد به نفس دارند و آن را به اطرافیان خود نشان می دهند.
  • انگیزه: این متخصصان آینده نگر، مبتکر و به دنبال فرصت های جدید برای دستیابی به مدیریت دارایی هستند.
  • مدیریت زمان: مدیران دارایی می توانند زمان خود را به خوبی اولویت بندی و مدیریت کنند.
  • توجه به جزئیات: مدیران دارایی دقیق هستند و برای اطمینان از تصمیم گیری مالی مناسب، تمام جزئیات را به دقت زیر نظر دارند.
  • شبکه‌سازی: مدیران دارایی، شبکه‌سازان قوی هستند که در بازاریابی برند شخصی خود با تبحر کافی به اطرافیان معرفی می کنند به نحوی که توجه مثبت مشتریان را به خود جلب می‌کنند.

و در آخر...

در دنیای امروز با توجه به نیاز سرمایه گذاری و البته وجود ریسک ها و تنوع در محیط های سرمایه گذاری می توان دریافت که شناخت مفاهیم مدیریت دارایی و افراد فعال در این زمینه و همچنین سازوکار و مزایای آن به اندازه میزان سرمایه گذاری ضروری است. چرا که بتوانیم تا زمانی که سرمایه اولیه را حفظ کرده ایم، سود هم داشته باشیم.

نظرات

0 نظر ارسال نظر