دستمزد پیمانکار ساختمان چقدر است؟ اگر شما یک پیمانکار عمومی هستید یا فردی به دنبال تکمیل کار ساخت و ساز هستید، می دانید که کار شما هرگز تمام نمی شود. وظیفه نظارت بر تمام جنبه های یک پروژه ساخت و ساز و مسئولیت تکمیل موفقیت آمیز آن چالش کوچکی نیست. ممکن است این سوال را از خود بپرسید که حق الزحمه پیمانکار ساختمان چقدر است. داشتن توانایی قیمت گذاری طیف گسترده ای از مشاغل ساختمانی مهارتی است که هر پیمانکار عمومی به آن نیاز دارد. در ادامه این مطلب به بررسی سوال بالا که دستمزد پیمانکار ساختمان چقدر است و برخی از اطلاعات موجود در مورد قراردادهای ساخت و ساز و آنچه که مستلزم آن است را بررسی کنیم.
مطالعه بیشتر: آشنایی با امکانات نرم افزار حسابداری کاوش
پیمانکاران عمومی چه می کنند؟
قبل از اینکه به عوامل تاثیر گذار در تعیین دستمزد پیمانکار ساختمان بپردازیم، بهتر است بدانید پیمانکار عمومی چه کاری انجام می دهد؟ ابتدا باید شغل خود را به عنوان یک پیمانکار عمومی درک کنید. هر مشتری نیازهای متفاوتی خواهد داشت و این به شما بستگی دارد که حد و مرزهای خود و وظایف مربوط به کسب و کارتان را تعیین کنید. پیمانکاران عمومی موظفند عناصر حیاتی یک پروژه ساختمانی را تامین کنند، از جمله:
- مواد و مصالح
- کارگران
- تجهیزات
به عنوان یک پیمانکار عمومی، اگر شرکت خود را دارید یا وابسته به یک شرکت ساختمانی هستید، این امکان وجود دارد که خودتان این خدمات را ارائه دهید. اگر چنین نیست، شما مسئول استخدام پیمانکاران فرعی و نظارت بر آن ها برای اطمینان از تکمیل کار هستید. حتی اگر شما یک شرکت ساخت و ساز را اداره می کنید، ممکن است باز هم نیاز به برون سپاری وظایف خاصی داشته باشید که خارج از حوزه کاری شما هستند، مانند:
- خدمات HVAC
- برق کشی
- خدمات لوله کشی
ایجاد روابط خوب با پیمانکاران فرعی مختلف، عامل بزرگی در تعیین موفقیت شما به عنوان یک پیمانکار عمومی است. ایجاد یک راهنمای قیمت گذاری دستمزد پیمانکار ساختمان و همچنین لیست اطلاعات تماس پیمانکاران فرعی است که در گذشته با آن ها کار کرده اید، می تواند ایجاد تخمین ها را در آینده آسان تر کند.
مطالعه بیشتر: پیمانکار کیست؟
خدمات بخش اجرایی ساختمان
اینکه دستمزد پیمانکار ساختمان چقدر می باشد بستگی کامل به چگونگی طراحی ساختمان و روش اجرای آن دارد. در ادامه سه روش اجرای عمده پیمانکاری ساختمان را اشاره کرده ایم:
1- روش پیمانکاری ساختمان با مصالح:
در روش پیمانکاری ساختمان با مصالح به دلیل اینکه نیاز به دقت خاص و درج کلیه شرایط و مقادیر فعالیت ها و همچنین ذکر نوع مصالح در قرارداد دارد به همان مراتب دستمزد پیمانکار ساختمان هم بیشتر می شود. نرخ سفت کاری ساختمان اغلب از حد کمتری برخوردار است. به این دلیل که بیشتر مصالح مصرفی، میلگرد، بتن، دستمزد قالب بندی و آجر چینی است.
قیمت نازک کاری و هزینه تاسیسات برقی و مکانیکی متغییر است. به این علت که سلیقه کارفرما و طیف گسترده مصالح ساختمانی و تجهیزات برقی و مکانیکی موجب می شود که قیمت تمام شده ساختمان تغییر کند و به همان مراتب دستمزد پیمانکار ساختمان هم تغییر می کند. یکی دیگر از عواملی که موجب قیمت تمام شده ساختمان می شود نوع مصالح به کار گرفته شده در موقعیت مکانی و محلی ساختمان است. به عنوان مثال در محل های گران قیمت شهر از مصالح لوکس تر و گران تر استفاده می شود و در دیگر مناطق مصالح متوسط و نسبتا ارزان کار می شود. این هزینه ها در شهرهای مختلف متفاوت است.
دوری و نزدیکی منابع اصلی مانند معادن شن و ماسه و سنگ، کارخانجات فولاد و بتن به مکان ساخت عامل تاثیر گذار دیگری است.
مطالعه بیشتر: آشنایی با ده شغل سودآور در ساخت و ساز
2- روش پیمانکاری ساختمان بدون مصالح:
کارفرما در روش پیمانکاری ساختمان بدون مصالح نسبت به خرید اقلام مورد نیاز و مصالح پروژه اقدام می کند و پیمانکار فقط کارها را به صورت دستمزدی انجام می دهد. اغلب پیمانکاران جزء با این روش کار می کنند. در این روش هزینه اجرای ساختمان به صورت توافقی است. بهترین راهکار برای کارفرما، جهت پرداخت دستمزد پیمانکار ساختمان به این صورت است که از پیمانکار لیست دستمزد فعالیت ها را گرفته و آن را از سه پیمانکار دیگر استعلام کند و میانگین هزینه بگیرد.
پیشنهاد ما برای چنین عقد قراردادهایی این است که نرخ ها را بر اساس متوسط قیمت در نظر بگیرید نه کمترین قیمت. به این دلیل که قرارداد با کمترین قیمت مشکلات زیادی دارد و راه ادعای پیمانکار را باز خواهد گذاشت.
3- روش مدیریت پیمان:
در روش مدیریت پیمان در شرایط بحرانی اقتصادی و وجود نوسانات قیمت هر آنچه که در قرارداد قید شود یکی از دو طرف معامله زیان می کند. جهت جلوگیری از این امر بهترین روش قرارداد با پیمانکار ساختمان روش درصدی یا مدیریت پیمان می باشد. در این روش پیمانکار با کارفرما توافق می کند درصدی از هزینه های انجام شده ساخت، بابت حق العمل و دستمزد پیمانکار ساختمان پرداخت شود. این درصد بسته به مساحت زیر بنا و مصالح ساختمانی متغیر است.
به طور کلی در روش مدیریت پیمان، قرارداد بر اساس نوع ساخت، نقشه ها و مساحت زیربنا عقد و درصد نهایی توافق می شود. لازم به ذکر است که این درصد شهر به شهر متفاوت است. به عنوان مثال درصد دستمزد پیمانکار ساختمان در روش مدیریت پیمان در سال 1398 بین 10 الی 13 درصد می باشد.
میانگین هزینه های پیمانکاران بر اساس پروژه
معمولاً دستمزد پیمانکار ساختمان بر اساس درصدی از هزینه کل پروژه تعیین می شود که به طور کلی می توان گفت که دستمزد آن ها به اندازه پروژه بستگی دارد. در ادامه لیستی از پروژه های متداول بازسازی و ساخت و ساز خانه با محدوده قیمت متوسط آورده شده است:
نمونه مثال هایی از لیست دستمزد پیمانکار ساختمان
پروژه | میانگین هزینه پروژه | قیمت اضافی برای GC |
هزینه ساخت خانه | 282/000 دلار | 28/000 تا 56/000 دلار |
هزینه بازسازی خانه | 47/830 دلار | 4/750 تا 9/500 دلار |
قیمت بازسازی حمام | 11/150 دلار | 1/100 تا 2/200 دلار |
قیمت برای بازسازی آشپزخانه | ||
هزینه ساخت دیوارهای آجری یا سنگی | 5/000 دلار | 500 تا 1/000 دلار |
هزینه ساخت گاراژ | 27/500 دلار | 2/750 تا 5/500 دلار |
قیمت نصب پاسیو بتنی | 3/000 دلار | 300 تا 600 دلار |
نرخ نصب نرده | 3/000 دلار | 300 تا 600 دلار |
مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع پیمانکار ساختمان
نرخ ساعتی پیمانکار
نرخ ساعتی برای دستمزد پیمانکار ساختمان از 50 تا 150 دلار متغیر است. اگر یک پیمانکار عمومی موافقت کند که با نرخ ساعتی کار کند، احتمالاً از کارفرما می خواهد که حداقل تعداد ساعت کاری را متعهد شود.
مدل های قیمت گذاری پیمانکار
نزخ دستمزد پیمانکار ساختمان به یکی از دو روش تعیین می شود. اولین مدل قیمت گذاری یک قیمت ثابت (که به آن قیمت یکجا نیز گفته می شود) برای کل پروژه است. یا از قرارداد زمان و مواد (یا هزینه به اضافه) استفاده می کنند. در حالی که بسیاری از کارفرماها روش قیمت ثابت را ترجیح می دهند، برخی از پیمانکاران ترجیح می دهند از زمان و مواد استفاده کنند.
1. قیمت ثابت
با استفاده از این مدل، برای دستمزد پیمانکار ساختمان قیمت ثابتی را به کارفرما ارائه می شود که از ابتدا تا پایان پروژه را پوشش می دهد. در حالی که قیمت های ثابت برای کارفرمایان جذاب است. زیرا به آن ها امکان می دهد قیمت را از قبل ببینند و قیمت غیرمنتظره و هزینه های اضافی را در اواسط پروژه حذف کنند، پیمانکاران معمولاً این روش را ترجیح نمی دهند.
قیمت ثابت مستلزم آن است که پیمانکار پیش از موعد پیمانکاران فرعی را مطمئن سازد و هزینه های خاص مواد و تجهیزات را محاسبه و تا حد ممکن قیمت دقیقی ایجاد و از ضررهای مالی جلوگیری کند. این فرآیند میتواند زمانبر باشد و در صورت رد پیشنهاد توسط کارفرما، ممکن است بدون بازگشت باشد.
2. زمان و مواد (یا هزینه اضافه)
قرارداد زمان و مواد رایجتر از مدل قیمتگذاری است. با یک قرارداد زمان و مواد، یک پیمانکار برآوردی از کل هزینه را بر اساس مواد به کارفرما ارائه می دهد و نرخ کار ساعتی برای دستمزد پیمانکار ساختمان تعیین می کند. این امر ممکن است عدم اطمینان را برای برخی از کارفرمایان ایجاد کند. چرا که ارائه قیمت ها فقط در حد یک تخمین است. اگر ساخت و ساز با مشکل و تاخیر مواجه شود، ممکن است هزینه تخمینی در اواسط پروژه تغییر کند.
مطالعه بیشتر: نرم افزار حسابداری پیمانکاری و ساختمانی چه تاثیری در روند پروژه دارد؟
پیمانکار عمومی در مقابل مدیر ساخت و ساز
یک پیمانکار عمومی و یک مدیر ساخت و ساز ممکن است شبیه به هم به نظر برسند اما دو چیز بسیار متفاوت هستند.
3. نقش و مسئولیت های پیمانکار عمومی
صاحبان خانه یک پیمانکار عمومی را برای مدیریت کل پروژه از ابتدا تا انتها استخدام می کنند. آنها مسئول استخدام کارگران و پیمانکاران فرعی برای تکمیل کار هستند و همچنین پروژه را مدیریت می کنند تا مطمئن شوند که طبق برنامه باقی می ماند و کار تکمیل می شود. یک پیمانکار عمومی نیز فرد مهمی برای پروژه است و کلیه ارتباطات با دیگر افراد را انجام میدهد.
4. نقش و مسئولیت های مدیر ساخت و ساز
یک مدیر ساخت و ساز به تهیه و بررسی پیشنهادات از پیمانکاران فرعی، کمک به برنامه ریزی و نظارت بر روند ساخت و ساز کمک خواهد کرد. آن ها مسئول استخدام و پرداخت دستمزد پیمانکار ساختمان، اخذ مجوزهای لازم و اطمینان از انجام صحیح کار هستند. از آنجایی که یک مدیر ساخت و ساز درگیر آن کمتر است، آن ها معمولاً حدود نیمی از مبلغی را که یک پیمانکار عمومی میپردازد، را دریافت میکنند.