پروانه کسب چیست؟ چطور پروانه کسب دریافت کنیم؟

پروانه کسب چیست؟ چطور پروانه کسب دریافت کنیم؟

با وجود شرایط اقتصادی کشور در سال های اخیر شاهد افزایش کارآفرینی بوده ایم. تعداد افرادی که قصد دارند کسب و کارشان را راه اندازی کنند در حال گسترش است. اما قبل از راه اندازی کسب و کار باید پروانه کسب را دریافت کرد. پروانه یا جواز کسب یک سند تجاری است که اگر افراد اقدام به راه انداری کسب و کار خود بدون جواز کسب کنند کار آن‌ها غیر قانونی بوده و متخلف محسوب می‌شوند.

موضوعاتی که در این مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت عبارتند از: معرفی پروانه کسب، انواع آن، شرایط دریافت ، مدارک لازم برای جواز و نکات مهم آن.

مقدمه

جواز کسب

دریافت جواز کسب نیازمند داشتن اطلاعات کافی در این زمینه است. اگر بدون اطلاعات کافی اقدام به دریافت آن کنید مشکلات عدیدی برای شما به وجود می آید و ممکن است زمان زیادی را از دست بدهید. خواندن مقاله جواز کسب را به مدیران کسب و کارها، متقاضیان دریافت جواز کسب و متقاضیان تمدید جواز پیشنهاد می کنیم.

پروانه کسب چیست؟

هر شخص حقیقی یا حقوقی که قصد راه اندازی کسب و کار دارد باید مجوز آن را دریافت کند که به آن پروانه یا جواز کسب می گویند.

پروانه کسب (Business license) جزو اسناد تجاری مهم می باشد که توسط مراجع قانونی صادر شده و مدیران کسب و کار برای ادامه فعالیت خود در محیطی رسمی نیاز به این سند دارند.

واحد صنفی چیست؟

به اشخاص حقوقی که در حال فعالیت صنفی هستند و یا در این نوع فعالیت ها سرمایه گذاری می‌کنند واحد صنفی می گویند. مشاغلی از جمله تولید، تبدیل، خرید، فروش، توزیع و خدمات واحد صنفی می گویند.

تفاوت پروانه کسب دائم و موقت

تفاوت پروانه کسب دائم و موقت

اعتبار پروانه کسب موقت به مدت یک سال بوده و فقط یک بار صادر می ‌شود و پس از اتمام آن اتحادیه به مدت 30 روز به صاحب جواز کسب موقت فرصت می‌ دهد که مجوز کسب خود را از موقت به دائم تبدیل کند.  اعتبار جواز کسب دائمی به مدت 5 سال است و پس از اتمام اعتبار آن صاحب جواز کسب دائمی باید برای تمدید جواز کسب خود اقدام کند.

کاربرد جواز کسب

از جمله مزایای جواز کسب می توان به دریافت کارت بازرگانی، وام بانکی، استفاده از تعرفه صنعتی برق و گاز، دریافت بیمه تکمیلی، دریافت استاندارد، دریافت تاییدیه از سفارتخانه ها به منظور سفرهای خارج از کشور، دریافت سهمیه سوخت برای واحدهای ریخته گری ذکر کرد.

شرایط دریافت پروانه کسب

 قانون گذارها برای دریافت پروانه کسب شرایطی در نظر گرفته اند به این علت که از سالم بودن محیط کسب و کار اطمینان حاصل کنند. اگر شرایط زیر را دارید می توانید برای دریافت جواز کسب اقدام کنید. این شرایط به شرح زیر می باشد:

    • عدم اعتیاد به مواد مخدر
    • عدم سوء پیشینه کیفری
    • وضعیت خدمت سربازی
    • تابعیت جمهوری اسلامی یا دارا بودن پروانه کار معتبر برای اتباع خارجی
    • حداقل سن 18 برای خانم ها
    • حداقل مدرک تحصیلی تا پایان ابتدایی یا اثبات خواندن و نوشتن

مدارک مورد نیاز برای پروانه کسب

تفاوت پروانه کسب دائم و موقت

    • سند مالکیت، اجاره نامه رسمی یا عادی
    • ارائه سوابق کاربری تجاری، اداری یا کارگاهی
    • گواهی سلامت پزشکی و یا کارت معاینه پزشکی برای صنوف مشمول (صنوفی که با سلامت و خورد و خوراک مردم سر و کار دارند)
    • تاییدیه اداره نظارت بر اماکن
    • گواهی عدم سوء پیشینه
    • گواهی عدم اعتیاد
    • مدارک مبنی بر تایید تشکیل پرونده مالیاتی
    • گواهی مهارت فنی برای مشاغل مشخص شده
    • گواهی پایان خدمت یا معافیت یا دفترچه آماده به خدمت بدون مهر غیبت
    • کپی تمام صفحات شناسنامه
    • کپی کارت ملی
    • کپی مدارک تحصیلی
    • 12 قطعه عکس پرسنلی

انتقال جواز کسب

یکی از مبحث های مهم در پروانه کسب یا همان جواز کسب چگونگی انتقال جواز کسب است. در انتقال جواز کسب دو روش امکان پذیر است. در ادامه به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت.

انتقال پروانه از شخصی به شخص جدید

انتقال پروانه کسب در این حالت، زمانی انجام می ‌شود که یک شخص حقیقی و حقوقی قصد واگذار کردن کسب و کار خود به شخص دیگری را دارد. برای این کار ابتدا باید شخص واگذار کننده درخواست کتبی خود را به اتحادیه ارائه دهد. در مرحله بعد اتحادیه درخواست آن را بررسی و فرد معرفی شده برای دریافت جواز را در صورت صلاحدید تایید می‌کند و در نهایت اقدام به ابطال جواز کسب قبلی و صدور پروانه کسب جدید برای فرد معرفی شده می نماید.

انتقال پروانه از حرفه ای به حرفه دیگر

شرایط انتقال پروانه کسب

انتقال پروانه کسب در این حالت، زمانی انجام می‌ شود که صاحب جواز کسب قصد تغییر کسب و کار خود داشته باشد و برای کسب و کار جدید باید جواز کسب دیگری دریافت کند. برای این کار ابتدا باید صاحب جواز درخواست خود را به اتحادیه فعلی خود ارائه دهد. در مرحله بعد صاحب جواز باید اقدام به استعلام و تسویه حساب نماید. اگر تا مدت زمان 15 روز پس از تاریخ درخواست به منظور انتقال جواز کسب پاسخی دریافت نکرد این بدین معناست که با درخواست او موافقت شده است.

مجازات عدم دریافت پروانه کسب

بر طبق قوانین همه افراد حقیقی و حقوقی که بدون داشتن جواز کسب فعالیت می‌ کنند متخلف محسوب می ‌شوند. تعطیلی موقت محل فعالیت، جریمه نقدی، تعطیلی دائمی و محکومیت کیفری مجازات هایی هستند که برای افراد بدون مجوز جواز کسب در حال فعالیت در نظر گرفته شده است.

اهمیت نرم افزار حسابداری

در این مطلب سعی شد نکات ضروری پروانه کسب شرح داده شود اما ضروری است یادآوری کرد که بعد از دریافت جواز کسب و شروع کسب و کار جدید حتما مدیریت امور مالی خود را از لحظه شروع جدی بگیرید. به این علت که فعالیت و امور مالی یک شرکت از مهم ترین فاکتورها برای موفقیت یا شکست فعالیت های اقتصادی آن شرکت است. توصیه ما به شما این است که بهترین نرم افزارهای حسابداری را متناسب با صنف و بودجه مدنظر کسب و کار خود تهیه کنید تا از همان ابتدای کار بتوانید تراکنش های مالی شرکت را بر طبق اصول حسابداری ثبت و مدیریت نمایید.

مطالعه بیشتر: آشنایی با کاربردها و انواع نرم افزارهای حسابداری کاوش

کلام آخر

نرم افزار حسابداری مجموعه کاوش فردا با توجه به نیازهای متنوع و گسترده کسب و کارهای مختلف با طراحی محیط کاربری ساده و پیاده سازی و ارائه مجموعه نرم افزارهای حسابداری، مالی، اداری و مدیریتی و همچنین نرم افزارهای تخصصی پیمانکاری، ساختمانی، پروژه ای، بیمه و... با در نظر گرفتن همه بخش های مورد نیاز برای ثبت داده های مالی در مشاغل مختلف در ثبت اسناد به حسابداران کمک شایانی می‌کند.

نظرات

0 نظر ارسال نظر