افزایش ضریب امنیتی چکها با استفاده از چک رمزدار

افزایش ضریب امنیتی چکها با استفاده از چک رمزدار

اگر امنیت معاملات برای شما مهم است باید بدانید که چک رمزدار چیست چگونه می توان از آن استفاده کرد، وصول کردن چک رمزدار چگونه است و در صورت منصرف شدن طرفین چگونه می توان آن را باطل کرد. کارشناسان شرکت نرم افزاری های حسابداری کاوش در این مقاله به تفصیل به شما خواهند گفت که چک رمزدار چیست و چگونه می توانید در معاملات با مراجعه به بانک تقاضای صدور آن را بدهید.

مقدمه

چک ها به دلیل کارایی بسیار بالا در معاملات به مهم ترین اوراق تجاری کشور تبدیل شده اند. امروزه از چک ها در معاملات کوچک و بزرگ بسیاری استفاده می شود که همین همه گیری در استفاده، بیانگر اهمیت وجود آن در معاملات روزمره است. این محبوبیت همچنین سبب به وجود آمدن انواع مختلف چک نیز شده است، انواعی که با توجه به نوع و حجم معاملات متغیر خواهد بود. به عنوان مثال می توان از چک های کاغذی رایج، چک های تضمین شده و چک های رمزدار در معاملات استفاده نمود.

معرفی چک رمزدار

با اعلام بانک مرکزی و معرفی چک رمزدار، فعالین اقتصادی بسیاری در پی رسیدن به پاسخ پرسش هایی همچون چک رمزدار چیست ، روش های استفاده از آن چیست و غیره بودند. چک رمزدار نوعی چک با شرایط خاص است که بانک آن را به درخواست مشتری صادر می کند. عنوان رمزدار به این دلیل به این نوع چک الصاق می شود که بانک هنگام صدور آن از رمزهای بانکی استفاده می کند. این رمزها به واسطه جلوگیری از جعل و سو استفاده های مختلف، ضریب امنیت چک را به طور قابل توجهی افزایش می دهد و این ضریب امنیت برای انتقال مبالغ سنگین بسیار لازم است.

صدور چک رمزدار

صدور چک رمزدار | حسابداری و نرم افزار

در این قسمت به شما خواهیم گفت که روش صدور چک رمزدار چیست و برای آن باید به کجا مراجعه کنید. هنگامی که قصد استفاده از چک رمزدار دارید باید به بانک مراجعه کنید. دقت داشته باشید که قبل از مراجعه حضوری از طریق وب سایت بانک یا از طریق تماس تلفنی جویای مدارک مورد نیاز شوید تا در وقت خود صرفه جویی کنید. پس از مراجعه حضوری و ارائه مدارک، بانک توسط سامانه چکاوک، چک رمزدار را در وجه شخصی معین برای بانک مقصد صادر می کند. این چک تنها و تنها به حساب فردی که چک در وجه او صادر شده است واریز خواهد شد. این بدان معنا است که شخص ثالث نمی تواند با بردن چک به بانک آن را به حساب خود بخواباند. در واقع این نوع چک مانند چک کاغذی عادی قابل انتقال به غیر نیست.

وصول چک رمزدار

اگر این سوال که روش وصول چک رمزدار برای شما نیز به وجود آمده است باید بدانید که بعد از صدور چک رمزدار توسط بانک مبدا، شخصی که چک در وجه او صادر شده است باید با مدارک شناسایی به بانک مقصد مراجعه نماید. متصدیان بانک با چک کردن صحت مدارک مبلغ را به حساب شخص واریز خواهند کرد. دقت داشته باشید که وصول مبلغ چک رمزدار به صورت نقدی امکان پذیر نیست.

ابطال چک رمزدار

ابطال چک بین بانکی | ابطال چک رمزدار

سوال پرتکرار دیگری که ما با آن رو به رو هستیم روش ابطال چک رمزدار چیست است. برخی به غلط تصور می کنند که این چک باطل نمی شود، اما لازم است بدانید که این طور نیست، چک رمزدار نیز همانند دیگر انواع چک قابل ابطال است، اما برای ابطال این نوع چک باید دو شرط رعایت شود:

    • پشت چک توسط بانک مقصد مهر شود.
    • به صورت کتبی پشت چک ذکر شود که هیچ گونه عملیاتی روی چک انجام نشده است.

در این صورت مبلغی که بابت چک از حساب متقاضی برداشت شده است به حساب او برگشت داده خواهد شد.

لزوم استعلام چک رمزدار

در این قسمت به شما خواهیم گفت که دلیل استعلام چک رمزدار چیست و چگونه باید نسبت به استعلام آن اقدام نمایید. همانطور که بیان شد چک های رمز دار توسط بانک مبدا یا همان بانک صادر کننده رمزگذاری می شود. این رمز در واقع توسط سیستم چکاوک به چک درخواستی الصاق می شود و برای هر چک شماره سری و سریال مجزایی در نظر گرفته می شود. به دلیل وجود تقلب در صدور این نوع چک ها تاکید می شود که بانک مقصد قبل از واریز وجه به حساب افراد حقیقی و یا حقوقی استعلام چک را از بانک مبدا بگیرد و سری و سریال چک صادر شده را بررسی نماید.

 

بررسی و بایگانی انواع چک

بایگانی اسنادر در نرم افزار حسابداری | نگهداری اسناد مالی در نرم افزار حسابداری

ثبت و ضبط اسناد در حسابداری امری جدی و حیاتی است. از آن جایی که چک ها اسناد مالی به حساب می آیند بایگانی و ثبت و ضبط آن ها نیز امری ضروری محسوب می شود. به این منظور شما می توانید با استفاده از نرم افزارهای حسابداری کاوش به انجام این مهم بپردازید و از مفقود شدن، آسیب دیدن یا ربوده شدن آن ها اطمینان حاصل نمایید. نرم افزارهای حسابداری کاوش علاوه بر کمک در بخش بایگانی اسناد و مدارک شما را در حسابداری و مدیریت حرفه ای مجموعه خود یاری خواهد کرد. این نرم افزارها به صورت اختصاصی برای کسب  و کارها مختلف طراحی و پیاده سازی می شود تا تمامی امکانات آن ها مطابق به نیاز کسب و کار شما تعریف شود. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون امکانات محصولات تخصصی شرکت نرم افزاری کاوش فردا می توانید با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

مطالعه بیشتر: آشنایی بیشتر با انواع و امکانات نرم افزارهای حسابداری کاوش

سخن آخر

فعالین حوزه اقتصاد باید به بروزترین اطلاعات و نکات پولی و بانکی دسترسی داشته باشند تا بتوانند به فعالیت و رقابت حرفه ای خود ادامه دهند. لذا در این مقاله به بررسی نکات و قوانین چک رمزدار اشاره شد.

نظرات

0 نظر ارسال نظر