این روز ها افراد دغدغه های بسیاری برای کسب و کار پیدا کرده اند که حل کردن آن ها کار آسانی نیست. نرم افزار حسابداری برای این مواقع طراحی شده است. این نرم افزار ها بر اساس نیاز افراد طراحی می شوند. در این نرم افزار هیچ برنامه خاصی وجود ندارد. یعنی نرم افزار براساس کسب و کار و نیاز شرکت ها و موسسات طراحی می شود.
نرم افزارها نمی توانند پاسخ تمام نیاز های اقتصادی را بدهند. هر نرم افزار برای کار خاصی طراحی شده است. هنگام انتخاب نرم افزار حسابداری به یک سری استانداردها چون فهم و کاربری آسان توجه نمایید. برای آشنایی بیشتر با این نرم افزار اول با تاریخچه این مطلب آشنا شوید.
مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع و امکانات نرم افزارهای حسابداری کاوش
تاریخچه استفاده از نرم افزار حسابداری به زمانی باز می گردد؟
به طور مشخصی تاریخچه پیدایش نرم افزار حسابداری معلوم نیست. ولی در سال ۱۳۶۸ نرم افزاری طراحی شده است که توان ثبت برخی اطلاعاتی چون سند ثبت و ... را داشته است. حجم این نرم افزار یک مگابایت و خورده ای بوده است. نرم افزار های حسابداری در آن زمان طراحی بسیار ساده ای داشتند. این نرم افزار به صورت رایگان در اختیار افراد قرار می گرفت.
نرم افزار حسابداری در آن زمان حدود ۴ سالی مورد استفاده بسیاری از شرکت ها و افراد قرار گرفته است. بعد ها نرم افزار هایی تحت عامل DOS و ویندوز به طراحی شدند. بسیاری از کارایی های آن با گذشت زمان کم شد و جای خود را به نرم افزار های پیشرفته ای دادند.
عملکرد این نرم افزار
نرم افزار حسابداری می تواند همه کارهای تخصصی حسابداری را به شکل ساده ای انجام دهد. این نرم افزار همه امکانات حسابداری را به صورت دیجیتال در می آورد و شرکت ها را از وجود دفاتر حسابداری بی نیاز می کند. این برنامه سعی می کند تمام امور مالی و نظارتی را در خود جای دهد تا مدیران بتوانند دسترسی آسان تری به اسناد مالی، گزارش ها و... داشته باشند. در واقع هدف اصلی نرم افزار حسابداری نظم دادن و افزایش دقت در کار های حسابداری است.
انواع نرم افزار حسابداری
نرم افزار حسابداری انواع مختلفی دارد که هر کدام با توجه به نوع کسب و کار، شخصی سازی شده اند. هرکدام از نرم افزار ها به عنوان یک سیستم جامع حسابداری شناخته می شوند که می توانند تمام نیاز های بخش اقتصادی خود را رفع کنند.
نرم افزار حسابداری عمومی
این نرم افزار عمومی تمامی امکانات اساسی و اولیه حسابداری را برای کسب و کار ها در اختیار دارد. همچنین برای شرکت های کوچک کاربرد دارد. بخش های مدیریت خزانه داری، بخش خرید و فروش و ... از امکانات این نرم افزار عمومی محسوب می شوند.
نرم افزار حسابداری دولتی
برخی از نرم افزار های حسابداری برای سازمان های دولتی ساخته می شوند. این نرم افزار ها برای بخش های مالیات، بیمه اجتماعی، اظهار نامه ها و ... طراحی شده اند که در اختیار سازمان ها و شرکت های کوچک قرار داده می شوند. برنامه حسابداری دولتی اکثر مشکلات حسابداری سازمان ها را برطرف می کند.
نرم افزار تخصصی موسسات
برخی از نرم افزارها به صورت تخصصی برای بخش های نرم افزار بازرگانی، حسابداری، نرم افزار حسابداری تولیدی، نرم افزار حسابداری شرکتی و... طراحی می شوند. این نرم افزار ها نیاز های کسب و کار را به صورت تخصصی رفع می کنند.
نرم افزار اختصاصی شرکت های خاص
برخی از نرم افزار های حسابداری به صورت اختصاصی و ویژه طراحی می شوند. این نرم افزار ها به صورت اختصاصی شخصی سازی می شوند و فقط شرکت های خاصی از آن ها استفاده می کنند. از این نرم افزارها به صورت عمومی استفاده نمی کنند.
مزیت های استفاده از این نرم افزار
بعضی از بخش های نظارتی و مالیاتی کشور استفاده از از نرم افزار حسابداری را الزامی کرده اند. استفاده از این نرم افزار به قدرت دقت در بازبینی و نظارت بر آن ها سرعت می بخشد. البته دلایل و مزیت های زیادی برای استفاده از این نرم افزار وجود دارد که در این مطلب به آن ها پرداخته می شود.
دقت بیشتر در محاسبات
این که دقت محاسبات کامپیوتر از دقت محاسبات انسان بیشتر است نیاز به گفتن ندارد. امکان خطا در محاسبات انسانی وجود دارد اما محاسبات نرم افزار حسابداری به صورت دیجیتال انجام می شوند و درصد خطایی وجود ندارد. گاهی اوقات خطاهایی در محاسبات کامپیوتری این نرم افزار ایجاد می شوند که ناشی از ایرادات برنامه نویسی اولیه هستند. با استفاده از این نرم افزار، دقت و سرعت در محاسبات مالی و دیگر فرایند ها افزایش می یابد.
افزایش سرعت در فرایند های حسابداری
یکی از مهم ترین مزیت های نرم افزار حسابداری افزایش سرعت فرایند های حسابداری است. کارهایی که قبلا به صورت فیزیکی انجام می شد و زمان زیادی زیادی صرف آن ها می شد، حال به صورت دیجیتال انجام می شوند. پس در زمان و وقت صرفه جویی می شود. زمانی که سرعت محاسبات حسابداری افزایش یابد، سرعت فرآیند ها نیز به صورت اتوماتیک افزایش می یابد.
آسان کردن دسترسی و نظارت بر اطلاعات
قبلا دفاتر حسابداری پر از کمد، زونکن و ... بود و دسترسی به اطلاعات کاری بس دشوار بود. مثلا برای پیدا کردن یک سند وقت زیادی صرف می شد. اما امروزه نرم افزار حسابداری دسترسی به اطلاعات را آسان کرده است. با استفاده از آن ها سرعت نظارت و دسترسی افزایش می یابد.
آسان کردن گزارش گیری
نرم افزار حسابداری همانطور که دسترسی و نظارت بر اطلاعات را افزایش می دهد، دسترسی به گزارش های مالی و غیره را برای مدیران نیز افزایش می دهد. مدیران گزارش مالی خود را در کمترین زمان از این نرم افزار استخراج می کنند.
افزایش امنیت
همانطور که گفته شد یک نرم افزار حسابداری می تواند همه اطلاعات مربوط به کسب و کار را ذخیره کند. در نرم افزار حسابداری دسترسی به این اطلاعات محدود است و قابل رمز گذاری هستند.
سخن آخر
در این مطلب انواع نرم افزار حسابداری و مزیت های آن ها مورد بحث قرار گرفت. استفاده از نرم افزار حسابداری کارایی زیادی دارد و سرعت کار های روزانه انسان را افزایش می دهد. این نرم افزار باعث می شود نیروی انسانی کمتری در این کار مشغول شوند. این مزیت خود به کاهش هزینه ها کمک می کند. برای انتخاب نرم افزار حسابداری از مشاوران مجرب و متخصص مشورت بگیرید تا بر اساس کسب و کار بتوانید نرم افزار حسابداری مورد نیاز خود را تهیه کنید.
مجموعه نرم افزاری کاوش در جهت توانمندسازی کسب و کارها و مشاغل مختلف اقدام به طراحی و پیاده سازی نرم افزارهای حسابداری و مدیریتی تخصصی مانند نرم افزار حسابداری پیمانکاری کرده است. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این نرم افزارها می توانید با کارشناسان این مجموعه در بخش پشتیبانی در تماس باشید.