جرایم بیمه تامین اجتماعی چیست ؟| قوانین و نکات طلایی مربوط به آن

جرایم بیمه تامین اجتماعی چیست ؟| قوانین و نکات طلایی مربوط به آن

در بیشتر اوقات کسب و کارهای زیادی هستند که به دلایل مختلف، جرائم تامین اجتماعی دامن گیر آن ها می شود. اما برای این چالش ها راه حلی پیش پای کسب و کارها قرار داده اند. بیشتر مشاغل می توانند با اقدامات ساده از این جرائم پیشگیری کنند و یا میزان آن ها را کاهش دهند. در سازمان تامین اجتماعی مانند هر سازمان دیگری اگر شما اقدامی، مخالف قوانین و مقررات انجام دهید جریمه به کسب و کار شما اختصاص داده می شود. در این صورت کارفرما باید کل قوانین مرتبط با کارکنان خود را به جریان بیندازد. توجه نکردن به مسئله پرداخت حق بیمه سبب می شود که این سازمان بار مالی سنگینی را متحمل شود و کارفرما جرائم تامین اجتماعی را به دوش بکشد.

در این مقاله قصد داریم درباره جرائم بیمه تامین اجتماعی به دلایل مختلف را بررسی کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته کسب و کاری هستید که جرائم بیمه شامل حال شما می شود تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

مطالعه بیشتر: آشنایی با امکانات نرم افزار حسابداری بیمه کاوش

مقدمه

آشنایی با انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی

کارفرمایان موظفند همه کارگاه هایی که مشمول بیمه تامین اجتماعی می باشند صورت مزد، حق بیمه بیکاری، حق بیمه و حقوق تمام بیمه شدگان مربوط به هر ماه را تا روز آخر آن ماه و با ایجاد هر نوع تغییراتی به موسسه تامین اجتماعی پرداخت کرده اگر نه شامل جریمه نقدی می شوند و ملزم به پرداخت آن هستند. در ادامه انواع جرائم تامین اجتماعی اشاره شده است.

انواع جرائم بیمه تامین اجتماعی

برای جرائم تامین اجتماعی دو نوع غرامت در نظر گرفته شده که در زیر به آن ها اشاره شده است:

جریمه به علت عدم ارسال لیست بیمه کارکنان

هر کارفرما باید مطلع باشد که لیست بیمه کارکنان خود را تا مهلت قانونی ارسال کند. حال اگر کارفرما لیست بیمه کارکنان را در مهلت قانونی ارسال نکند یا به شکلی از آن خودداری کند باید جریمه سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند. بنابراین ده درصد به پرداخت حق بیمه بیکاری و کل حق بیمه اضافه می شود که کارفرما ملزم به پرداخت آن می باشد. همچنین در ماه هایی که ارسال لیست کارکنان از مهلت قانونی خود خارج است جریمه حاصل از تاخیر لیست کارکنان حدود ده درصد از حق بیمه کل کم می شود.

مطالعه بیشتر: بیمه کارفرما چیست ؟

جریمه به علت تاخیر در پرداخت حق بیمه

یکی دیگر از موارد جریمه کردن کارفرما این است که در پرداخت حق بیمه کارکنان تاخیر می کند. حال با تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه کارکنان خود هر ماه دو درصد به مبلغ قابل پرداخت بیمه بیکاری و کل حق بیمه اضافه شده و سازمان تامین اجتماعی مقدار محاسبه شده را درخواست می کند. همچنین اگر کارفرما به هر دلیلی ارسال لیست بیمه کارکنان یک یا چند ماه به تاخیر بیندازد به سازمان تامین اجتماعی بدهکار شده و این موضوع در بازرسی ها مطرح خواهد شد.

 در نتیجه عدم پرداخت حق بیمه باعث می شود که جریمه پرداختی در طول یک ماه ۲ درصد و همچنین در طول یک سال ۲۴ درصد افزایش یابد. کارفرما اگر نتواند حق بیمه کارکنان خود را پرداخت کند با ارسال لیست بیمه ی آن ها به صندوق شعبات سازمان، قبل از تاریخ اتمام مهلت باعث می شود که از جریمه ده درصدی عدم ارسال فارغ شود. درنتیجه اگر کارفرما بخواهد از جریمه های درصدی به دور باشد باید قبل از مهلت مورد نظر حق بیمه کارکنان را پرداخت کند.

همان طور که در بالا صحبت کردیم کسب و کارهای زیادی هستند که به دلایل مختلف، جرائم تامین اجتماعی مشمول آن ها می شود. اکثر مشاغل می توانند با اقدامات ساده از جرائم پیشگیری کرده یا میزان آن را کاهش دهند. برای این چالش ها راه حل هایی وجود دارد که کسب و کارها میتوانند آن را به کار ببرند. یکی از این راه ها استفاده از نرم افزار حسابداری است. چرا که به صاحبین کسب ‌و کار در انجام صحیح و سریع امور حسابداری بیمه کمک بزرگی خواهد کرد.

نحوه مشاهده انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی

نحوه مشاهده جرایم مربوط به بیمه

کارفرمایان جهت اطلاع از میزان جریمه ها و بدهی های خود می توانند به پورتال انواع جرائم تامین اجتماعی مراجعه کنند و از جزئیات دقیق آن آگاه شوند. همچنین این بیمه خدماتی در اختیار کارکنان و کارفرمایان قرار داده است که با ثبت نام در پورتال های تامین اجتماعی می توان از خدمات آن شامل مشاهده میزان بدهی، آگاهی از مشکلات موجود در پرونده کارفرما و عدم رد شدن بیمه، گزارش شرایط ابلاغ احکام به صورت آماری، نشان دادن بدهی های تعیین شده کارگاه، اخطاریه در صورت عدم ارسال لیست بیمه کارکنان بهره مند شد.

شرایط لازم جهت بخشش جرایم بیمه تامین اجتماعی

همانگونه که جریمه کارفرمایان در دستور کار بیمه قرار می گیرد؛ بخشش جرائم تامین اجتماعی از این قاعده مستثنی نیست. مورد دیگری که در دستور کار سازمان قرار می گیرد این است بعضی از کارفرمایان را به دلیل سوابق گذشته و همچنین خوش حسابی کارگاه ها در ارسال و پرداخت حق بیمه، جرائم را به آن ها می بخشند.

طبق قوانین سازمان تامین اجتماعی با هدف تشویق کارفرما جهت پرداخت قرض های عقب افتاده، جریمه بیمه به کارفرما بخشیده می شود. البته در حالتی که اگر کارفرما بدهی های عقب افتاده قبل از صدور احکام اجرایی جریمه را پرداخت کند 40 درصد جریمه به او بخشیده می شود.

از دیگر موارد بخشش پرداخت حق بیمه این است که اگر کارفرما بیمه بیکاری و اصل حق بیمه را قبل از صادر شدن برگ لازم الاجرا تمام و کمال پرداخت کند ۳۰ درصد از میزان جریمه او کم می شود.

مطالعه بیشتر: بخشودگی جرایم مالیاتی

چند نکته در مورد جرایم بیمه تامین اجتماعی

      • کارفرمایی که پنج نفر کارگر دارد و ‌کارگاه از پرداخت حق بیمه معاف است حداکثر تا روز آخر دو ماه بعد مهلت دارد که لیست حق بیمه را ارسال کند.
      • به طور کلی ماه های پرداخت حق بیمه و یا ارسال طبق ماه های شمسی محاسبه می شود. اگر کارفرمایی از تبعه یک کشور خارجی باشد باید پرداخت حقوق کارکنان را از ماه میلادی به ماه شمسی تغییر دهد.
      • مغایرت داشتن آخرین روز مهلت قانونی با تعطیلی ادارات یا تعطیل رسمی به این صورت حساب می شود که روز بعد از تعطیلی به عنوان آخرین روز مهلت پرداخت حق بیمه محسوب می شود.

 

کدام کارفرما شامل بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی می شوند؟

کدام کارفرما شامل بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی می شوند؟
طرحی در جهت بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی تصویب شد که هدف از این طرح تشویق کارفرمایان کارگاه ها و تولیدی های مختلف در راستای ارتقا و رشد سطح اشتغال کارگاه ها است. چگونگی اجرایی این طرح به این گونه است که کارفرمایانی که بدهی زیادی در حیطه شغلی خود به وجود آورده اند در شرایط خاصی باز هم شامل بخشودگی ناشی از جرایم بیمه ای می شوند. این کار موجب می شود کارگاهی که به دلیل داشتن بدهی تعدیل نیروی انسانی کرده دیگر تعدیل کارکنان را نداشته باشد یا با اخراج نیرویی که انجام داده سریعا افرادی را جایگزین کرده و نیروی جدیدی را مشغول به کار کنند و در نهایت تا زمان پرداخت کل اقساط سطح اشتغال کارکنان موجود در کارگاه را نگه دارند. البته افرادی و مشاغلی هستند که مشمول این بخش نامه نمی شوند. که عبارتند از: کارگاه های ورشکسته، فاقد فعالیت و منحله، در حال تصفیه، کارگران ساختمانی، رانندگان و کارگاه هایی که بدهی آن ها تنها جریمه است.
مطالعه بیشتر: آشنایی با قوانین بیمه در حسابداری

در عین حال کارفرمایان مشمول این بخش نامه می شوند می توانند با مراجعه به سایت سازمان تامین اجتماعی، درخواست خود را به صورت غیر حضوری ثبت کنند و از طرح بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند. هر چند ملاک فعال بودن شرایط کارگاه هنگام ثبت درخواست، ارسال لیست بیمه کارکنان در ماه قبلی، حفظ سطح اشتغال، پرداخت حق بیمه به طور کامل و افزایش تعداد کارکنان بیمه شده در کارگاه است.


بهره مندی از بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی بر حسب پرداخت اصل بدهی چقدر می باشد؟ 

بهره مندی از بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی بر حسب پرداخت اصل بدهی چقدر می باشد؟

    • اگر کارفرمایی به صورت یکجا اصل بدهی خود را پرداخت کند و یا پرداخت آن را طی اقساط ۱۲ ماه به اتمام برساند شامل بخشودگی صد در صد و کامل می شود.
    • اگر کارفرما اصل بدهی را در طی اقساط ۱۸ ماهه پرداخت کند ۸۵ درصد از جریمه شامل طرح بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی خواهد شد.
    • اگر کارفرما اصل بدهی را طی اقساط دو ساله پرداخت کند، ۷۵ درصد جریمه شامل بخشودگی می شود.
    • اقساط سی ماه ۶۰ درصد و اقساط ۳۶ ماهه نصف جریمه را پرداخت می کند.

همچنین با اقساطی کردن بدهی همراه با اعمال بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی، صیانت از سطح اشتغال، ارسال و سپس پرداخت حق بیمه ماهانه و افزایش کارکنان کارگاه ضروری است. اگرنه قسط هایی که باقی مانده با احتساب جرایم مربوطه پرداخت از طریق پیامک یا صندوق شخصی کارفرما در سامانه خدمات به جهت اطلاع او ارسال رسانی خواهد شد.

روش های پرداخت جرایم بیمه تامین اجتماعی

نحوه پرداخت جرایم مربوط به بیمه

برای پرداخت جرائم تامین اجتماعی راه های زیادی وجود دارد که در زیر به آن اشاره شده است.

      • دریافت فیش بیمه تامین اجتماعی
      • کارفرما می تواند به صورت حضوری به کارگزاری های سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند.
      • کارفرما می تواند به پورتال سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و برگه بیمه را دریافت کند.

روش پرداخت غیرحضوری جرایم بیمه تامین اجتماعی

    • پرداخت جرائم تامین اجتماعی از طریق وب سایت
    • پرداخت جرائم بیمه از طریق اینترنت بانک
    • پرداخت جرائم بیمه از طریق دستگاه های ATM یا خودپرداز
    • پرداخت جرائم بیمه از طریق تلفن بانک
    • پرداخت جرائم بیمه از طریق دستگاه کارتخوان
    • پرداخت جرائم بیمه  از طریق اپلیکیشن مربوط به سازمان یا موبایل

اهمیت نرم افزار حسابداری

نرم افزار حسابداری بیمه کاوش

ثبت اطلاعات کارمندان به دو صورت دستی و اینترنتی قابل انجام است که تفاوتی با یکدیگر ندارند، اما ارسال لیست از طریق اینترنت به دلیل راحتی و سرعت عمل توصیه می شود. در این بین، نرم افزار حسابداری می‌تواند به ارسال لیست بیمه کارکنان به صورت دقیق و به موقع کمک کند.

گاهی اوقات محاسبات فیش حقوقی کارکنان بسیار پیچیده و زمان بر است و خطاهای محاسباتی رخ می‌دهد. فرایند محاسبه فیش حقوقی کارکنان می تواند بسیار وقت گیر و طاقت فرسا باشد. محاسبه حقوق پایه، جرائم تامین اجتماعی، اضافه کار، کسر کار، تاخیر، حق مسکن، حق عائله مندی و... برای چندین کارمند بسیار سخت بوده و احتمال خطای محاسباتی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. این امر باعث ایجاد اختلال در کار سازمان شده و نارضایتی کارمندان و مدیران را به همراه خواهد داشت.

گروه نرم افزاری کاوش فردا با شناخت کامل از این مشکلات، راهکاری ساده و جدیدی را برای حل آن‌ها ارائه کرده است. در واقع، نرم افزار حسابداری کاوش با کمک افزونه حقوق و دستمزد و مکانیزه کردن فرآیند محاسبه و صدور فیش حقوق، امکان بروز این نارضایتی ها را کاهش داده است. همچنین در این افزونه می‌توان سابقه حقوق کارمندان را ذخیره و بایگانی کرد تا در صورت بروز مشکل یا نیاز به ارجاع، به سادگی به این اطلاعات دسترسی داشت.

در این مقاله سعی شد به تعریف، قوانین و بخشودگی جرائم تامین اجتماعی بپردازیم. امید است که توانسته باشیم با ارائه این مطلب برای شما مثمر ثمر واقع شده باشیم.

نظرات

0 نظر ارسال نظر