انواع مالیات در حسابداری

انواع مالیات در حسابداری

آشنایی با انواع مالیات در حسابداری یکی از مهم ترین موضوعات مورد بحث در شرکت ها و مجموعه های فعال اقتصادی است. شرکت ها و کسب وکارها به عنوان اشخاص حقوقی باید مالیات هایی که در قوانین سازمان اداره مالیات تعریف شده است را به موقع پرداخت کنند. یکی از مهم ترین بخش های قابل حسابرسی برای هر سازمان که مدیران و فعالان اقتصادی حداقل اطلاعاتی باید راجع به آن داشته باشند انواع مالیات در حسابداری می باشد. نرم افزار حسابداری مالیاتی قابلیت محاسبه دقیق درآمدها وهزینه های خود و تعیین میزان مالیات به سازمان امور مالیاتی را بدون خطای انسانی برای شما فراهم می کند. اما قبل از آن صاحبین و مدیران کسب وکارها باید بدانند چه نوع مالیات هایی را پرداخت کنند تا از دریافت امتیاز محروم نشده و جریمه های سنگین را متحمل نشوند.

مطالعه بیشتر: آشنایی با امکانات انواع نرم افزارهای حسابداری کاوش

در این مقاله از مقالات کاوش فردا قصد داریم به طور مختصر شرح دهیم هر شرکتی در شروع به کار خود باید چه نوع مالیاتی را در امور مالی خود در نظر بگیرد و همچنین استفاده از نرم افزار حسابداری مالیاتی چه اهمیتی دارد.

مقدمه

امور مالیاتی هر کسب وکار از مهم ترین بخش های مربوط به امور مالی آن شرکت محسوب می شوند. رسیدگی صحیح به این موضوع می تواند از متضرر شدن هر کسب و کاری در امور مالیاتی جلوگیری کند و همچنین سهل انگاری در آن می تواند خسارت جبران ناپذیری را وارد نماید. مالیات و انواع آن به دو دسته تقسیم بندی شده که هر کدام زیر مجموعه ای را در برمی گیرند که به شرح ذیل می باشد.

مالیات مستقیم

محاسبه انواع مالیات در نرم افزار | نرم افزار حسابداری و مالیات ها

همان طور که از نام آن پیدا است به طور مستقیم از درآمد و دارایی افراد حقیقی یا حقوقی وضع می شود. به عنوان مثال مالیاتی که از حقوق شما به طور مستقیم کسر می شود مالیات مستقیم می باشد. مالیات مستقیم شامل انواع زیر است:

مالیات بر درآمد

بر طبق ماده 1 از قانون و مقررات مالیاتی، درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول پرداخت مالیات می باشد. مالیات بر درآمد شامل 6 نوع می باشد که عبارتند از:

مالیات بر درآمد املاک

منظور درآمدی است که از طریق دریافت اجاره و نقل و انتقال ملک کسب می شود.

مالیات بر درآمد کشاورزی

در گذشته این نوع مالیات رواج داشته اما از زمانی که دولت ها به اهمیت کشاورزی در رونق اقتصادی پی بردند هر گونه درآمد ناشی از دامداری، دامپروری، صیادی، پرورش ماهی و زنبور عسل نیاز معاف از مالیات قرار دادند.

مالیات بر درآمد حقوق

کارکردن برای شخص حقیقی یا حقوقی که در ازای آن حقوق و دستمزد دریافت می کند که این حقوق مشمول مالیات درآمد بر حقوق می شود.

مالیات بر درآمد مشاغل

این نوع مالیات به درآمدهایی که شخص حقیقی با اشتغال به مشاغل تجاری از جمله خدمات پزشکی به دست می آورد تعلق می گیرد.

مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی

شرکت های تجاری با توجه فعالیت های سودآوری که انجام می دهند یا از مجموع درآمدهای آن ها مالیات دریافت می شود که به آن مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی گفته می شود.

مالیات بر درآمد اتفاقی

برنده شدن در جایزه ها یا اموال بخشیده شده به یک شخص درآمدهایی هستند که مشمول مالیات می شوند.

مالیات بر دارایی

مالیات بر دارایی جزو مالیات های مستقیم است که خود شامل 2 رده است:

    • مالیات بر ارث
    • مالیات حق تمبر

مالیات غیرمستقیم

مالیات غیر مستقیم در حسابداری | مالیات غیر مستقیم در حسابداری

مالیات غیر مستقیم مالیاتی است که بر کالاها و خدمات مشخص وضع شده است به عنوان مثال هزینه ای که بابت کالا و خدمات هنگام خرید پرداخت می شود شامل مالیات می شود. به این علت مالیات غیر مستقیم می گویند که پیش از رسیدن به دست مصرف کننده روی کالا یا خدمات اعمال شده و مشتری آن را پرداخت می نماید. این نوع مالیات انواعی دارد که عبارتند از:

حقوق و عوارض گمرکی

این نوع مالیات شامل کالا و محصولات وارداتی است به آن مالیات بر صادرات و واردات گفته می شود. چرا که حقوق و عوارض کمرگی به عنوان مالیات هر کشور برای صادرات و واردات کالاهای مختلف می باشد.

حقوق و عوارض گمرکی

این نوع مالیات شامل کالا و محصولات وارداتی است به آن مالیات بر صادرات و واردات گفته می شود. چرا که حقوق و عوارض کمرگی به عنوان مالیات هرکشور برای صادرات و واردات کالاهای مختلف می باشد.

مالیات بر مصرف

از انواع مالیات هایی است که در طول روز هنگام خرید بارها در حال پرداخت آن به همراه قیمت کالا هستیم. این نوع مالیات از جیب مصرف کننده پرداخت شده در حالی که تولیدکنندگان و فروشندگان مسئولیت پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی را دارند.

مالیات ارزش افزوده

این نوع مالیات از همه کالا و خدمات دریافت می شود بر خلاف مالیات بر مصرف، مصرف کنندگان نهایی باید این نوع مالیات را به همراه قیمت کالا پرداخت کنند.

مقایسه مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم

مالیات های مستقیم با توجه به درآمد و دارایی فرد مشخص می شود اما مالیات غیرمستقیم بر قیمت کالاها و خدمات افزوده می شود. مالیات مستقیم به برقراری عدالت در جامعه کمک می کند در حالیکه در مالیات غیرمستقیم بیشترین فشار پرداخت مالیات بر قشر کم درآمد جامعه وارد می شود.

توان محاسبه دقیق در مالیات مستقیم وجود دارد و جمع آوری این نوع مالیات هزینه زیادی برای دولت نخواهد داشت درصورتی که جمع آوری مالیات های غیرمستقیم مقرون به صرفه نبوده و دولت توانایی تعیین دقیق درآمد حاصل از مالیات را ندارد به این دلیل که مالیات افزوده شده به کالاها دقیقا مشخص نیست.

اهمیت نرم افزار حسابداری در مالیات

نرم افزار حسابداری ارزان | نرم افزار محاسبه مالیات

سازمان های مالیاتی از ارگان هایی هستند که اکثر افراد حقیقی یا حقوقی که مشمول پرداخت مالیات می باشند، به طور سالیانه با آن ها سر و کار دارند. همانطور که مستحضر هستید؛ در سال های اخیر فرآیند ثبت اظهارنامه های مالیاتی، پیگیری ها، صدور برگه و... از مواردی هستند که به صورت الکترونیکی انجام می شود. درگیری های حقوقی مالیاتی از جمله موضوعاتی است که همه مدیران کسب و کارها از انجام آن ها فراری هستند. یکی از استراتژی های کاربردی برای مدیریت انواع مالیات ها در حسابداری استفاده از نرم افزار حسابداری مالیاتی است. استفاده از نرم افزار حسابداری مالیاتی موجب کاهش اشتباهات انسانی شده و همچنین در وقت و هزینه به ویژه در بسیاری از رفت و آمدها صرفه جویی می شود.

ضرورت و نیاز به نرم افزار حسابداری مالیاتی در کسب وکارها باهم متفاوت است. به عنوان مثال در کسب و کارهای فعال به علت گستردگی فعالیت هایشان علاوه بر حسابدار مالیاتی که باید از دانش حسابداری و مالیات و مسائل حقوقی برخوردار باشد نیازمند این نوع نرم افزار حسابداری هستند تا بتوانند جریان امور را به خوبی کنترل کنند. در کسب وکارهای کوچک به دلیل محدودیت در فعالیت های خود به استفاده خودکار از این نرم افزار کفایت می کنند. نرم افزار حسابداری کاوش از مزیت های آن کاربری ساده و یادگیری راحت است.

در سال های اخیر نرم افزارهای مالی و حسابداری به دلیل به روزشدن در امکانات توسعه زیادی یافته است و در حال حاضر ابزاری موثر برای کنترل حساب های مالی کسب و کارها محسوب می شود. در ادامه به طور مختصر امکانات نرم افزار حسابداری مالی کاوش توضیح خواهیم داد:

      • تهیه گزارش های مالیاتی
      • کاربری ساده
      • محیط جذاب و کاربرپسند
      • نرم افزار ایمن و دقیق
      • گزارش دهی دوره ای
      • آموزش و پشتیبانی رایگان
      • در دسترس بودن اظهارنامه های مالیاتی
      • تهیه و تنظیم گزارش های فصلی از شرایط مالیاتی شرکت و ارائه به مدیران
      • هیه و تنظیم دفاتر کل، روزنامه و سایر دفاتر قانونی شرکت
      • تهیه و تنظیم اظهارنامه عملکرد

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان مجموعه نرم افزاری کاوش در ارتباط باشید و به خانواده بزرگ کاوش بپیوندید.

سخن آخر

در این مقاله از مقالات کاوش تلاش کردیم مهم ترین مالیات هایی که یک شرکت ملزم به پرداخت آن است را شرح دهیم. اطلاع یافتن از این نوع مالیات ها و پرداخت به موقع آن ها برای هر شرکتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر بتوانید رسیدگی به امور مالیاتی کسب و کار خود را در اختیار فردی قرار دهید که تسلط کافی بر نرم افزار حسابداری و مسائل حقوقی داشته باشد، موفقیت بزرگی را برای خود و مجموعه تان رقم زده اید. استفاده از نرم افزار به بهبود وضعیت کسب وکار و مدیریت بهتر مسائل مالی کمک می کند. در آخر امیدواریم این مطلب، اطلاعات ضروری و کاربردی درباره انواع مالیات ها در حسابداری را در اختیارتان قرار داده باشد در صورت هرگونه سوال و ابهام درباره نرم افزار حسابداری کاوش با کارشناسان ما در شرکت حسابداری کاوش فردا تماس حاصل فرمایید.

نظرات

0 نظر ارسال نظر