روسیه عرضه گاز به اروپا از طریق یک خط لوله بزرگ را به طور کامل متوقف کرده و گفته است که این خط نیازمند تعمیراتی می باشد. گازپروم غول انرژی دولتی روسیه، اعلام کرد که محدودیت های خط لوله نورد استریم 1 تا سه روز آینده ادامه خواهد داشت. روسیه قبلا صادرات گاز از طریق این خط لوله را به میزان قابل توجهی کاهش داده بود و اتهامات استفاده از منابع انرژی را به عنوان سلاح جنگی علیه کشورهای غربی رد می کند.
خط لوله نورد استریم 1 به طول 1200 کیلومتر (745 مایل) در زیر دریای بالتیک از سواحل روسیه در نزدیکی سنت پترزبورگ تا شمال شرقی آلمان امتداد دارد. این شرکت در سال 2011 افتتاح شد که روزانه حداکثر 170 میلیون متر مکعب گاز از روسیه به آلمان ارسال می کند. به گفته روسیه این خط لوله در ماه جولای جهت تعمیرات به مدت 10 روز تعطیل شد. اخیراً تنها با 20 درصد ظرفیت کار می کند. که دلیل آن هم به گفته مسکو بخاطر تجهیزات معیوب است.
مطالعه بیشتر: آشنایی با امکانات نرم افزار حسابداری کاوش
کلاس مولر، رئیس سازمان مقررات انرژی آلمان گفته است که اگر روسیه در روزهای آینده صادرات را از سر بگیرد، این کشور قادر به مقابله با کمبود فعلی خواهد بود. همچنین مولر به رویترز گفت: « فرض من بر این است که بتوانیم با آن کنار بیاییم. قرار است که روسیه روز شنبه به ظرفیت 20 درصدی بازخواهد گشت. اما هیچ کس واقعا نمی تواند بگوید که اینکار انجام پذیر است یا خیر.
اما روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان به فایننشال تایمز گفت که این اقدام برخی از شرکت های آلمانی را مجبور به توقف تولید کرده است، اتفاقی که به گفته او "هشدار دهنده" است.
رهبران اروپایی نگرانند روسیه ممکن است در تلاشی برای افزایش قیمت گاز که در سال گذشته به شدت افزایش یافته است، قطعی برق را تمدید کند. این افزایش شدید تهدیدی برای ایجاد بحران هزینه های زندگی در ماه های زمستان است و به طور بالقوه دولت ها را مجبور می کند میلیاردها دلار برای کاهش فشار به شهروندان هزینه کنند.
انییس پانیه، وزیر انتقال انرژی فرانسه، روسیه را به "استفاده از گاز به عنوان سلاح جنگی" متهم کرد. اما سخنگوی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه این اتهامات را رد کرده و تاکید کرد که تحریم های غرب با آسیب رساندن به زیرساخت های روسیه باعث ایجاد وقفه شده است. او تاکید کرد که «مشکلات فنی» ناشی از تحریمها تنها چیزی است که روسیه را از تامین گاز از طریق خط لوله باز میدارد.
تازه ترین مناقشه بر سر توربینی است که پس از تعمیر در کانادا وارد آلمان شد و روسیه از پس گرفتن آن امتناع کرد، زیرا این توربین مشمول تحریم های غرب بود.
اما آلمان این موضوع را رد می کند.
هابک، وزیر اقتصاد گفت که این خط لوله کاملاً عملیاتی است و گفت که هیچ مشکل فنی آنطور که روسیه ادعا می کند وجود ندارد. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، قول مداخله در بازارهای انرژی را داد و در کنفرانس اسلوونی گفت که این بازارها "دیگر مناسب نیازها نیستند." همچنین او گفت: «ما به یک مدل تازه برای تامین برق که واقعا کارآمد است و توازن ایجاد میکند نیاز داریم.»
قبل از این درگیری، آلمان از خط لوله 10 میلیارد یورویی نورد استریم 2 حمایت می کرد، اما رسما به آن مجوز نداده بود. اما پس از اعزام نیروهای روسیه به اوکراین در فوریه، آلمان عملیات احداث این خط لوله را متوقف کرد.